Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de ekmek satışları yüzde 40 düştü!

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Kocaeli’de ekmek satış oranlarının Halk Ekmek de dahil yüzde 40 oranında düşüş olduğunu söyledi ve tüketicilere önemli tavsiyelerde bulundu

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı

SEBO min 309Koronavirüs nedeniyle vatandaşlar, çağrılara kulak vererek evlere kapandı. Ticaret hacmi azaldı. Vatandaşın eve kapanmasından etkilenen sektörlerden biri de ekmek sektörü oldu. Vatandaşların son dönemde kendi ekmeğini kendi yapma girişimleri, Kocaeli’de ekmek satışlarını yüzde 40 oranında düşürdü. Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı Bağımsız Kocaeli’ye yaptığı açıklamalarda tüketiciye önemli tavsiyelerde bulundu.

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı

ali sarY

HALK EKMEK DAHİL DÜŞÜŞ VAR

Ali Sarı, “Türkiye genelinde ekmek satışında bir düşüş var. Bu ilimizde yüzde 35-40 dolaylarına ulaştı. Son bir haftada halk ekmek satışları da dahil olmak üzere bir düşüş söz konusu. Un ve maya satışının son bir haftada arttığını gördük. Vatandaşlarımız, kendi ekmeğini kendisi yapıyor. Buna neden olan bazı sosyal medya görüntüleri ortaya çıktı. Bu noktada da vatandaşlarımıza önerilerim olacak.

ZABITA VE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ DAHA HASSAS OLMALI

Kocaeli Fırıncılar Odası olarak biz, Türkiye’de hijyene en çok önem veren odayız. Bu afaki söylenmiş bir söz değildir. Kocaeli’deki fırınların yüzde 95’i hijyenine önem veriyor. Biz gereken uyarıları yapıyoruz. Bununla birlikte şu süreçte özellikle marketlerin açık noktalarında ekmek satılmasına zabıtanın izin vermemesi gerekiyor. Tarım İl Müdürlüğü ve zabıta ekipleri bu konuda daha hassas davranmalı.

“TÜKETİCİ CEZALANDIRSIN”

Tüketiciler ise kendi fırınını kendisi seçmeli. Hijyene uymayan fırınlardan alışveriş yapmamalıdır. Ekmek verdiği eldivenle para üstü veren bir yerden alışveriş yapmamalılar. Fırınlarda sosyal mesafe düzenlemesi getirdik. Vatandaşların uyması gereken sosyal mesafeyi ayarladık. Birçok fırınımız, ürünlere temasın kesilmesi için yatırımlar yaptı. Bu önlemleri almayan, hijyene uymayanı vatandaş cezalandırsın. Ancak işini kaliteli ve temiz bir şekilde yapan esnafımızın sayısı daha fazla” ifadelerine yer verdi.

Kocaeli’de birçok fırın, hijyen kurallarına uyarak yeni düzenlemeler yaptı. Bu düzenlemeler arasında sosyal mesafe ve ürünlere direk ulaşımın engellenmesi de var. İşte o uygulamalara örnek görüntülerden bazıları:

c30e9290 8ba0 4bd9 966d 6837780debf2

a8e30f52 e169 4350 b75a b3cd77f05d84

3 2

e8e6f15c a921 4f51 b1ae 5b379de5e246

3562c529 70d0 4bbb 8364 98da09fd0d3c