Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de simit artık resmi olarak 7 buçuk TL!

Kocaeli’de 6 TL’den satılan simit bazı simitçi esnafı tarafından 7 buçuk TL’ye satılması tartışma yaratmıştı. Tarife dışı satışların ardından Kocaeli’de simidin 7 buçuk TL olması resmi olarak kabul edildi.

Kocaeli’de 6 TL’den satılan

Nazim Ozgun Erbulan 1Kocaeli’de 2022 yılının ekim ayında 100 gram simidin 6 TL’ye satılması kararı sonrasında tarife uygulanmaya başlandı. Yaklaşık 4 ay boyunca tarifede değişiklik olmadı ancak bazı simitçiler tarife dışına çıkarak 7 buçuk TL’den satış yapmaya başladı. Odalar bu konuda yeni bir tarife olmadığını belirtirken tarifeye uymayan simitçilere ise herhangi bir yaptırım uygulanmadı.

EKMEKTE ZAM VAR MI?

Kocaeli Fırıncılar Odası’nın İl Ticaret Müdürlüğü ile yaptığı görüşme sonucunda 100 gram simidin 7 buçuk TL’ye satılması resmiyet kazandı. Alınan karar sonrasında cuma günü Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) yeni tarifeyi onayladı. Yeni tarife uygulanmaya başlandı. KESOB Başkanı Kadir Durmuş Bağımsız Kocaeli’ye yaptığı açıklamada, “Cuma günü onaylandı. Bugün tarifeler odalara yollanıyor. Bursa’da 1 Ocak’tan beri simit 7 buçuk TL” dedi. Durmuş ayrıca ekmek ile ilgili bir zam talebi olmadığını da belirtti.