Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de simite zam yolda!

Kocaeli’de ekmeğin ardından simit de zamlanıyor. Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası simit fiyatına zam yapılması için bugün Ticaret İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunacak. 

Kocaeli'de ekmeğin ardından simit

Kocaeli’de Mayıs ayı başına kadar 8 liradan satılan 210 gram ekmeğin hem gramajı azaltmış hem de fiyatı zamlanmıştı. Gramajı 10 gram azalarak 200 gram olan ekmeğin fiyatı ise 10 liraya çıkmıştı. Kocaeli’de ekmeğin zamlanmasının ardından simitin de fiyatına zam geliyor. Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası simit fiyatına zam yapılması için Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü’ne bugün başvuru yapacak.

2 LİRA 50 KURUŞ ZAM İSTENİYOR

Meslek odası tarafından simit satış fiyatına 2 lira 50 kuruş zam talep ediliyor. Kocaeli’de bugün 12 lira 50 kuruştan satılan 100 gram simit, zam teklifi kabul edilirse 15 TL’ye yükselecek. Simitte talep edilen zam teklifi Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB), Kocaeli İl Ticaret Müdürlüğü, Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) ve Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası yetkilileri tarafından görüşülerek, karara bağlanacak.