Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de tarım icralık oldu!

Kocaeli’de çiftçi icralık oldu. Kent genelinde 12 ilçenin tamamında çeşitli büyüklükteki tarım arazileri icra mahkemeleri tarafından satılıyor.

Kocaeli'de çiftçi icralık oldu.

Kocaeli kent merkezlerinde bir sanayi şehri görünümü sunsa da aslında kentimiz büyük bir tarım potansiyeline sahip. Özellikle kentin yüksek kesimlerinde ve İzmit, Başiskele, Kartepe gibi ova olan bölgelerde pek çok vatandaş geçimini çiftçilikle sağlıyor. Ancak çiftçilerin kentimizdeki durumu hiç iç açıcı değil. Çiftçiler her yıl mazot, gübre, tohum gibi büyük maddi yüklerle karşı karşıya kalıyor. Hasat edilen ürün bu masrafları karşılayamıyor.

12 İLÇENİN TAMAMINDA…

Her yıl ektiği ekinin karşılığını alamayan çiftçi ya mesleğini bir kenara bırakarak fabrikalarda işçiliğe razı oluyor ya da büyük borçlar içerisinde giriyor. Çiftçilerin borçları sonrasında sahibi oldukları araziler satışa çıkarılıyor. Çoğunluklu Kocaeli’deki icra mahkemeleri tarafından satışa çıkarılan tarım arazilerinin sayısı son günlerde bir hayli arttı. Kocaeli genelinde 12 ilçenin tamamında icradan satılık tarla ilanlarına rastlamak mümkün. O ilanlardan bazıları şöyle;