Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’nin patronları sandık başında: Ticaret odalarında seçim heyecanı başlıyor!

Kocaeli’nin iş dünyasını yakından ilgilendiren kongre süreci 1 Ekim Perşembe günü Deniz Ticaret Odası ve Kocaeli Sanayi Odası ile başlayacak. KOTO’da ise 10 binden fazla kişinin oy kullanma hakkı bulunurken, süreç Gebze Ticaret Odası ile tamamlanacak.

Kocaeli’nin iş dünyasını yakından ilgilendiren kongre süreci 1 Ekim Perşembe

Aziz Muhammet UlubasKocaeli’de iş dünyasının gündeminde oda seçimleri var. Ekim ve kasım aylarında yapılacak seçimlerde üyeler, meslek komiteleri ve meclis üyeleri belirleyecek. Kocaeli, Körfez ve Gebze ticaret odalarında başkan adaylarının çalışmaları sürerken, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi’nde de seçim takvimi açıklandı.

ayhan zeytinogluKSO’DA SEÇİM 1 EKİM’DE

Kocaeli Sanayi Odası’nda meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri, 1 Ekim 2026 Perşembe günü yapılacak. Üyeler, oda hizmet binasında saat 09.00–17.00 arasında oy kullanacak. Mevcut Başkan Ayhan Zeytinoğlu’nun yanı sıra eski Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de adaylığını açıkladı.

Adnan KoskerKSO’da yönetim kurulu başkanı ve üyeleri, genel kurul delegeleri ve disiplin kurulu üyeleri 12 Ekim 2026 Pazartesi günü seçilecek. Oy verme işlemi 10.00–14.00 arasında gerçekleştirilecek. Başkanlık seçiminde oyların eşit çıkması halinde, en çok oy alan iki aday arasında aynı gün 15.00–17.00 saatlerinde ikinci tur yapılacak.

necmi bulutKOTO’DA SEÇİM 3 EKİM’DE

Kocaeli Ticaret Odası’nda meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri, 3 Ekim 2026 Cumartesi günü yapılacak. Üyeler, İzmit’teki oda hizmet binasında saat 09.00–17.00 arasında oy kullanacak. Mevcut Başkan Necmi Bulut yeniden aday olurken, Fatih Sultan Aşam da başkanlık için yarışacak.

Fatih Sultan AsamKOTO’da seçmen listeleri 17, 18 ve 21 Eylül tarihlerinde askıya çıkarıldı. Askı sürecinin sona ermesiyle birlikte seçimde oy kullanacak meslek komiteleri de belli oldu. Buna göre, 27 farklı meslek grubundan toplam 10 bin 279 kişi KOTO’nun yeni dönemini belirleyecek. Seçimde en fazla üye sırasıyla Pastane ve Marketler Grubu, Konut İnşaat Grubu ile Nakliye ve Seyahat Acenteliği Grubundan oluşuyor.

Ismail AkovaKÖRFEZ’DE İKİ ADAY YARIŞIYOR

Körfez Ticaret Odası’nda ise üyeler, 7 Ekim 2026 Çarşamba günü sandık başında olacak. Oda hizmet binasında gerçekleştirilecek meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinde oy verme işlemi saat 09.00’da başlayacak, 17.00’de sona erecek. Mevcut Başkan Recep Öztürk’ün yanı sıra İsmail Akova da KTO seçiminde aday oldu.

Recep ozturkKörfez’de başkanlık ve yönetim seçimi ise 14 Ekim 2026 Çarşamba günü yapılacak. Saat 10.00–14.00 arasında gerçekleştirilecek ikinci aşamada yönetim kurulu başkanı ve üyeleri, genel kurul delegeleri ve disiplin kurulu üyeleri seçilecek. Böylece 7 Ekim’de oluşacak meclisin ardından odanın yeni yönetimi belirlenecek.

abdurrahman aslantasGEBZE’DE SANDIK 3 KASIM’DA

Gebze Ticaret Odası’nda seçimlerin 3 Kasım 2026 Salı günü yapılacağı açıklandı. Yaklaşık 16 bin üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu Gebze Ticaret Odası’nda mevcut Başkan Abdurrahman Aslantaş ile Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu başkanlık için çalışmalarına devam ediyor.

Oguz SerifaliogluDENİZ TİCARET ODASI’NDA SEÇİM 1 EKİM’DE

İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi’nde meclis üyeliği seçimi, 1 Ekim 2026 Perşembe günü gerçekleştirilecek. 262 kişilik oy kullanma hakkının bulunduğu şubede oy verme işlemleri 09.00–17.00 arasında yapılacak. Sandık, Körfez Hacı Osman Mahallesi Bostan Sokak’taki şube hizmet binasında kurulacak.

Şubenin yönetim kurulu başkanı ve üyeleri ise 9 Ekim 2026 Cuma günü seçilecek. Aynı binada yapılacak seçimde oy verme saatleri 10.00–14.00 olarak belirlendi. Kesinleşmiş seçmen listeleri, resmi duyuruya göre 28, 29 ve 30 Eylül tarihlerinde üyelerin incelemesine sunuldu.