Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’ye 168 milyon TL’ye yeni fabrika!

Has Çelik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Kocaeli’de komple yeni bir yatırım için devletin yatırım teşviklerine başvurdu. 168 milyon TL’ye kurulacak fabrikada 24 kişi istihdam edilecek.

Has Çelik Sanayi ve

SEBO min 13Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı haziran ayı yatırım teşvik belgeleri açıklandı. Bu başvurular arasında Kocaeli’de dev bir yatırım başvurusu dikkat çekti. Has Çelik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Kocaeli’de komple yeni bir yatırım başvurusu yaptı. Kaldırma ve taşıma techizatı üretimi yapmak için kurulmak istenen fabrika için dev bir sermaye ayrıldı.

DEV YATIRIMLI FABRİKA

Bu yeni yatırım için yatırım tutarı 149 milyon 608 bin 973 TL beyan edildi. Öte yandan ithal makine için ise 17 milyon 769 bin TL bir yatırım yapılacağı kaydedildi. Şirket, sigorta pirimi işveren hissesinden 6 yıl, vergi indirimi yüzde 70, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası ve faiz desteği talep ediyor. Öte yandan bu fabrikada, 24 kişinin istihdam edileceği de beyanlar arasında.

Has Çelik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Hakkında

Temelleri 1968 yılında Onursal Başkanı Hasan Faydasıçok tarafından atılan Hasçelik, 2017 yılına kadar vasıflı çelik ve parlak çelik üreticisi & tedarikçisi olarak faaliyetlerini tek çatı altında sürdürdü. Mart 2017 itibariyle bu faaliyetlerini, Faydasıçok Holding’e bağlı farklı grup şirketlerde sürdürmeye başlamıştır. Sebahattin AYDIN