Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’ye 97 milyona yeni fabrika!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı,

SEBO min 22Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bugün yayımlanan Resmi Gazete’de yayımlandı. Kocaeli’de mayıs ayında 17 şirket için teşvik belgesi düzenlendi. Kocaeli’deki şirketlerin 400 milyon TL üzerinde yatırım teşvik başvuruları değerlendirilecek. Bu yatırım teşvik başvuruları arasında en dikkat çekeni Körfez Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi‘nin başvurusu oldu.

YENİ İSTİHDAM

Kurulacak komple yeni fabrikada, yeniden değerlendirilmiş metal olmayan atık ve hurdaların piriloz gazı ve biochar üretimi yapılacak. Üretim kapasitesi ise 860 bin 232 kilogram olacak. Firma, Sigorta Pirimi işveden hissesinden 7 yıl, yüzde 80 vergi indirimi, faiz desteği ve KDV istisnası taleplerinde bulunuyor. Tesiste 10 kişiye iş imkanı sunulacak.

Körfez Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Kimdir?

Ortadoğu Grup bünyesinde 2007 yılında faaliyete geçen Ortadoğu Enerji, 2009 yılında İstanbul’ da Avrupa’nın en büyük, dünyada ise ilk on sırada yer alan Çöp Gazından Elektrik Enerjisi Üretimi santralliyle enerji sektöründe üretim faaliyetlerine başlamıştır. Ortadoğu Enerji bilgi, birikimi ve tecrübeli kadrosuyla kısa sürede enerji sektöründe büyüyerek başta 2010 yılında Kömürcüoda Çöp Gazından Elektrik Enerjisi Üretimi santrali, 2012 yılında Kocaeli solaklar Çöp Gazından Elektrik Enerjisi Üretimi santrallerini projelerini tamamlayıp, faaliyete geçirmiştir. Hala bu alanda devam eden Kocaeli Dilovası çöp gazından enerji üretim santrali projesinde yakın süreçte elektrik üretimine başlanması planlanmaktadır. 2012 yılında Rüzgâr enerjisi alanında Demirer Holding ile ortaklık kurarak geliştirdiği Hamsi RES Projesi, Poyraz Gölü RES Projesi ve Fener RES Projesi projelerinin yatırım aşaması devam etmektedir. Ortadoğu Enerji yenilenebilir enerji alanında Güneş Enerjisi alanında yatırım çalışmaları sürmektedir.Çevreye duyarlılığıyla bilinen Ortadoğu Grup, Çöp Gazından Enerji Üretim Projesi” ile ICCI 2011’de “En Çevreci Yatırımcı” ödülünü almış, 2013 yılında İstanbul Sanayi Odası KOBİ Çevre Dostu Uygulama Jüri Özel Ödülü ve Avrupa Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödül Programı Türkiye KOBİ Kategorisi ikincilik ödülünü almaya hak kazanmıştır. Ortadoğu Enerji adına Uluslararası Katı Atık Birliği’nde (ISWA) “Gold Member” üyeliği bulunan şirketimiz, aynı zamanda Tüm Atık ve Çevre Yönetimi Derneğine de (TAYÇED) üyedir.