Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfez Belediyesi yine satıyor!

Körfez Belediyesi’nde 40 dönümlük dev arazinin satışı da belediyeyi maddi çıkmazdan kurtaramadı. Bunun üzerine yine İlimtepe bölgesinde yer alan 3 ayrı parselde toplam 16.6 dönüm arazi satışa çıkarıldı.

Körfez Belediyesi’nde 40 dönümlük
ugur

Körfez Belediyesi bir süredir çeşitli maddi sıkıntılar nedeniyle taşınmazlarını satışa çıkarıyor. Sürekli belli taşınmazlarını satan Ak Partili belediyede son olarak İlimtepe’de yer alan 40 dönümlük yola cephe bir arsanın satışı için belediye başkanı Şener Söğüt’e yetki verilmişti. İlimtepe Toki Konutları ve İlimtepe Millet Bahçesi gibi önemli projelerin yükseldiği ve arsa bedellerinin her geçen gün arttığı İlimtepe’de Körfez’in 40 dönümlük arazisi oldukça değerliydi.

SÜREKLİ SATIYOR

Körfez Belediyesi’nin arsa ile ilgili satış kararı sonrasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. Söz konusu kıymetli arazinin 3. şahıslar tarafından satın alınmasını ve özelleştirilmesini istemeyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın arsayı büyükşehir belediyesi adına satın aldı. Söz konusu satın alım işinin bedeli henüz bilinmiyor.

50 MİLYON LİRALIK SATIŞ

Körfez Belediyesi’nde 40 dönümlük dev arazinin satışı da belediyeyi maddi çıkmazdan kurtaramadı. Bunun üzerine yine İlimtepe bölgesinde yer alan 3 ayrı parselde toplam 16.6 dönüm arazi satışa çıkarıldı. 50 milyon 74 bin liraya satışa çıkarılan araziler için 8 Kasım’da saat 15.00’te ihale yapılacağı öğrenildi.

BORÇLARI SIFIRLAMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Körfez Belediyesi pek çok arazisini SGK’ya devretmiş ve o dönem borçlarını sıfırlamıştı. Belediye borçlarının yeniden arttığı, bu sebeple sürekli taşınmaz satarak mali açıdan belediyenin en azından yerel seçimlere kadar iflas etmemesi için çaba sarf edildiği iddia ediliyor. Sürekli arazi satılmasıyla ilgili muhalefetin belediye yönetimine yönelik eleştirileri aralıksız sürüyor.

Ilimtepe Korfez ihale