Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KOÜ’de öğrenciye yüzde 20 personele yüzde 50 zam!

Kocaeli Üniversitesinde personelin ödeyeceği

Kocaeli Üniversitesinde personelin ödeyeceği yemek fiyatına yüzde 50 zam yapıldı. Öğrenciler ise şu an okulda olmasalar da üniversite açıldığında yüzde 20 zamlı yemek yiyecek. Üniversite yönetimi aynı zamanda gün içerisinde ikinci kez yemek yemek isteyenler için ikinci geçiş fiyatlarına da aynı oranda zam yaptı. Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Kocaeli Üniversitesi Temsilciliği, kamu kurumlarında verilen yemekhane hizmetlerinin kâr amacı gütmemesi gerektiğini belirtilerek, yapılan zamlarının derhal geri çekilmesini istedi.

“HARCAMA KALEMLERİ GÖZDEN GEÇİRİLSİN”

Zammın hem yaz dönemi hem de Kovid-19 salgını tehlikesinin halen devam ettiği bir dönemde yapılarak adeta bu durumun fırsata çevrildiğini belirten Eğitim Sen, “Kamu kurumlarında verilen yemekhane hizmetleri kâr amaçlı değildir, personelin yemek ihtiyacının karşılanması içindir. Bu kamu kurumu bir üniversiteyse, yönetim hem personelin hem de özellikle öğrencilerin nitelikli ve sağlıklı yemek ihtiyacının mümkün olan en düşük fiyatla sağlanmasından sorumludur. Üniversite yönetimleri diğer harcama kalemlerini gözden geçirmeli, personelini ve öğrencilerini mağdur etmek yerine kamu kaynaklarının israf edilmesi politikalarına son vermelidir” dedi.

“ÜNİVERSİTE PERSONELİ VE ÖĞRENCİLERİ MÜŞTERİ DEĞİLDİR”

“Kocaeli Üniversitesi yönetiminin yemek fiyatlarına yapmış olduğu zamla birlikte kendi personelini ve öğrencisini adeta birer müşteri olarak gördüğünü ortaya koymuştur” denilen açıklamanın detayları şöyle: “Salgın döneminden hemen önce yapılan ve salgın döneminde sonuçlanan yemekhane ihalesinin sonucunda yeni firma 1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle yemek hizmetlerini vermeye başlamıştır. Yapılan zamların bu tarihten hemen önce ilan edilmesi elbette herkese yemekhane ihalesinde kamu yararı gözetilip gözetilmediği sorusunu sordurtmaktadır.”,

KOÜ YEMEK FİYATLARI
KOÜ Yemekhanesi Yemek Fiyatları

1Yemekhane firmasında kişi başı yemek bedeli ne kadara anlaşılmıştır?
2Üniversite yönetimi, yemek hizmet bedelinin ne kadarını karşılamaktadır?
3Diğer bütçe kalemlerindeki durum nedir?
4Personelin ve öğrencilerin nitelikli, sağlıklı ve düşük fiyatlı yemek hizmeti alabilmeleri için gerekli önlemler alınmış mıdır ve bu konuda tüm imkanlar kullanılmış mıdır?
5Eğer kullanıldığı iddia ediliyorsa neden Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği’nde belirtilen, personelden alınacak minimum yemek bedellerinin kat be kat üzerinde yemek fiyatları belirlenmiştir?

Eğitim Sen olarak Kocaeli Üniversitesi yönetimini öncelikle bu sorulara cevap vermeye davet ediyor ve yapılan yemekhane zamlarını derhal geri çekmesi yönünde çağrıda bulunuyoruz. Ayrıca hükümete de ek bütçe çağrısı yapıyor; kamu emekçileri için ek zam talebinde bulunmaya devam ediyoruz.”

Eğitim Sen, “Üniversite yönetimine tüm bütçe kalemlerini ve harcamalarını şeffaflıkla kamuoyuna açıklama çağrısı yapıyoruz! Bu konuda üyelerimiz başta olmak üzere tüm üniversite personelinin ve öğrencilerimizin mağduriyetlerine karşı yargı yolu dahil tüm mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kere daha ilan ediyoruz” dedi.

Personel Yemek Salonu ve Merkez Mutfak Salgın Tedbir Planı’nın üniversite personelin ve öğrencilerin ‘müşteri’ yerine konulduğunu gösterdiği vurgulandı.

Yayınlanan tedbir planında, “Müşterilerin ellerini dezenfektan ile temizlemelerinden sonra girişleri sağlanacaktır” ve “Maskesi olmayan müşteri salona alınmayacaktır” ifadeleri yer alıyor.

KAYNAK: Evrensel