Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kovulduğu işyerine sendika delegesi seçildi; şimdi de başkanlığa aday!

Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkanlığı’na işten kovulması ve delege seçimleriyle gündeme gelen Nagihan Özcan aday olduğunu duyurdu.

Türk Metal Sendikası Kocaeli

Nazim Ozgun Erbulan 1Türk Metal Kocaeli Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu’nda delegelerin belirlenmesi için seçimler bugün Federal Mogul Fabrikası’nda bulunan sendika odasında gerçekleştirildi. 35 delege adayının olduğu seçimde en çok ayı 27 yıldır çalıştığı işyerinden sendikayı eleştirdiği için çıkarıldığını söyleyen Nagihan Özcan aldı. 320 oy alan Özcan, delege oldu. Ayrıca Özcan’ın sandık başında durması engellenmeye çalışırken Özcan, avukatı aracılığıyla yaptığı görüşmeler sonucu oy sayımında sandık başında bulundu.

NEDEN ADAY OLUYOR?

Özcan, bugün sosyal medya hesabı üzerinden Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkanlığına aday olduğunu duyurdu. Özcan yaptığı paylaşımda neden aday olduğunu açıklayarak şu ifadelere yer verdi; “Bu korku düzeni değişsin diye. İşçilerin temsilcilere şube başkanlarına soru sormaktan korkmadıkları bir sendika için, İşçilerin birlikte yönettiği demokratik bir sendika için, Söz, yetki, karar işçilerde olsun, bütün karar alma süreçlerinde işçilerin fikri alınsın diye. İşçilerin yasal haklarını öğrendikleri bir sendika için, Bizlerin aidatlarıyla yapılan sendikaya ait otellerden, misafirhanelerden ayrımsız bütün işçiler yararlanabilsin diye.

“GELİN DÜZENİ DEĞİŞTİRELİM”

Toplu sözleşme taslağında yer alacak taleplerin işçilerle beraber hazırlanması ve bu taleplerin elde edilmesi için izlenecek yolun birlikte belirlenmesi için, Sendikanın mali bilançolarının işçilerle şeffaf bir şekilde paylaşılması için. İşyeri temsilcilerinin, delegelerin, şube başkan ve yönetim kurulu üyelerinin seçimle belirlenmesi için ve en önemlisi de işçisine sahip çıkan, işçinin de sendikasına sahip çıktığı bir sendikal anlayış için adayım! Şimdi buradan tüm kamuoyuna ve metal işçilerine sesleniyorum. Gelin birlikte bu sendikal düzeni değiştirelim, değiştirmek için mücadele edelim.”