Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kroman Çelik Gebze’ye yeni atık tesisi kuracak!

Kroman Çelik firması Gebze bölgesinde büyük bir atık geri kazanım ve depolama tesisi inşa edecek. 99 dönüm araziye kurulacak tesis, 94 milyon 320 bin liraya mal olacak. 12 yeni personel istihdam edilecek.

Kroman Çelik firması Gebze

Kroman Çelik firması Gebze’nin Tavşanlı Mahallesi’ndeki 99 dönümlük arazide geri kazanım ve depolama tesisi projesi yapacak. Söz konusu yeni tesisle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuran firma ÇED sürecini başlattı. Firmanın ÇED başvurusuna göre tehlikesiz olarak nitelenen cüruf her yıl belli oranda geri dönüştürülecek ve geri dönüştürülemeyen kısım depolanacak.

YILLIK KAPASİTESİ 600 BİN TON

Kroman Çelik’in ÇED başvuru dosyasında yer alan bilgilere göre tesisin kapasitesi yıllık 600 bin ton olacak. Kroman Çelik fabrikasında oluşan yıllık 250 bin tonluk cüruf atığı bu tesiste geri kazanım işlemlerine tabi tutulacak ve depolanacak. Saatte 155 ton atığı işleyecek olan tesis yılın 300 günü faaliyet gösterecek. Tesisin faaliyetleri 2 vardiyada, her gün 16 saatlik periyotlarla gerçekleştirilecek.

12 YENİ PERSONEL İSTİHDAMI

Çok büyük bir inşa sürecinden geçecek olan yeni tesis Kroman Çelik firmasına 94 milyon 320 bin liraya mal olacak. Tesisin inşaatı için firmaya ait 99 dönümlük arazide çeşitli hazırlıklar yapılacak. Arazi düzleştirilecek ve ardından temel çalışmaları başlayacak. Yeni tesisin inşaatı süresince bölgede 15 kişi istihdam edilecek. İnşaat çalışmaları 2025 yılında tamamlanacak ve tesis tam kapasiteyle faaliyete geçecek. Tesis faaliyete geçtikten sonra Kroman Çelik firması 12 yeni personel istihdam edecek ve bu tesiste değerlendirecek.