Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kulis bilgisi diyerek duyurdu: Asgari ücrete ara zam için tarih verdi!

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz vatandaşın belini bükmeye devam ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise asgari ücrete ara zam yapılmayacağını söylemişti ancak ünlü ekonomist Dr. Şeref Oğuz kulis bilgisi diyerek yaptığı açılamada masada konuya dair çalışmaların bulunduğunu söyleyip, tarih verdi. 

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz

Türkiye’deki hayat pahalılığı karşısında ezilen milyonlarca asgari ücretle çalışan kişiler, temmuz ayında ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ara zammın yapılmayacağını söylemişti. Ünlü ekonomist Dr. Şeref Oğuz ise ara zamma ilişkin önemli bir iddia bulunarak, masada çalışmaların olduğunu söyleyip, ara zam için tarih verdi.

“SON SÖZÜ CUMHURBAŞKANI SÖYLEYECEK”

Ekonomim.com’a konuşan Dr. Şeref Oğuz, “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek buna şiddetle karşı olmakla birlikte, son sözü yine Cumhurbaşkanı söyleyecek. Asgari ücret Mehmet Şimşek’in ve diğer bakanların kapsama alanı dışındadır. Bu iş tamamen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uhdesindedir. Bu arada memurun kat sayısını artırmak yerine, asgari ücreti artırarak toplumu rahatlatma külfetinin maliyetini de özel sektöre yüklemiş olacaksın. ‘Özel sektör bunu finanse etsin’ görüşü hakim” dedi.

EYLÜL AYINI İŞARET ETTİ

Hükümet yetkililerinin masasında 4-5 senaryo bulunduğunu da ifade eden Oğuz, “Asgari ücrette artışı üçüncü çeyrekte bekliyorum. Eylül ayına bırakabilir. Şu hesapların yapıldığı yönünde kulis bilgilerine ulaştım; baz etkisiyle birlikte enflasyon 20-22 puan düşecek ve ondan sonra asgari ücrette düzenleme yapacaklar. Bu işvereni de rahatlatacak, aynı zamanda da kendileri ‘Bakın asgari ücrete zam yaptık’ diyebilecekler. Masada 4-5 çalışma var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seçenek oluşturuyorlar” ifadelerini kullandı.