Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kurdaki artış hastaları mağdur edecek!

Döviz kurundaki artış yurttaşın sağlığını vuracak. Onkoloji, kan ürünleri, büyüme ilacı gibi pek çok hayati önem taşıyan ithal ilaçların piyasada bulunamaması sorunu yine gündemde. Üretim veya ambalaj maliyetinden kaynaklı bulunamayan ilaçlara şimdilerde kur artışından kaynaklı yeni ilaçların eklenebileceğini belirten eczacılar, “Acil önlem alınmazsa sorun büyüyecek” dedi.

Döviz kurundaki artış yurttaşın

Döviz kurundaki artış ve süren belirsizlik nedeniyle bulunamayan ilaç sorunun önümüzdeki günlerde artabileceği endişeleri yaşanıyor. Halihazırda belli başla antibiyotik grubu, çocuk ilaçları, göz damlaları gibi ilaçlar üretim ve ambalaj sorunu nedeniyle bulunamazken, döviz kurunun artışı onkoloji, hormal ilaçları gibi özellikle ithal ilaçlardaki sorunu daha da derinleştireceği kaydediliyor.

Eczacılar ve meslek örgütleri, ‘‘Şu an piyasada bir ilaç yokluğu çok fazla yok ama önümüzdeki günler buna gebe. Dövizdeki bu artış ilaç piyasasını etkileyecektir. Bu da en çok hastaların tedavilerini olumsuz etkileyecektir’’ dedi.

İLAÇTA KRİZ KAPIDA

İlaçta dışa bağımlı olduğumuz için her döviz kuru artışı ilaç krizini de gündeme getiriyor. Medikal malzeme, tıbbı cihaz ve bir de buna ilaç sorunu eklenince hastaların problemi daha da katlanacak. (Birgün)