Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kuzey Marmara Otoyolu Kocaeli’de arsa fiyatlarını arttırdı

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımlar turizmi de hareketlendirdi.

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir

Türkiye’de son yıllarda yapılan yol yatırımları hız kazandı. Son teknoloji ile donatılan yollar sayesinde mesafeler kısaldı. İstanbul Kamu Özel Sektör İş birliği Mükemmelik Merkezi Başkanı Dr. Eyüp Vural Aydın, “Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımlarla özellikle Marmara ve Ege Bölgelerindeki illere doğru olan hareketlilik hız kazandı. Kamu özel sektör iş birliği projelerinin temel hedeflerinin başında, makro ekonomiye katkı sağlamak, insan hareketliliği sayesinde yatırım güzergahlarında turizmi canlandırmak ve en önemlisi bölgeler arası geçişkenlikle yerel kalkınmaya fayda sağlamak” diye konuştu.

“Dünyayı etkisi altına alan pandemi sonrasında da doğaya ve denize kenarlarına olan ilgi artış gösterince söz konusu otoyollarla doğaya ve denize ulaşım hızlandı” diyen Aydın, uzun soluklu kalkınma hedeflerinin çıktılarını önümüzdeki yıllarda daha çok hayatımızda göreceğimizi ve altyapı yatırımlarının öneminin daha iyi anlaşılacağını vurguladı. Aydın, “Kamu özel sektör iş birlikleri bugün dünyanın birçok ülkesinde uygulanmakta. Bunun birçok konuda faydası görülüyor. Özellikle ulaşım konusunda mesafelerin kısalması, mobilizasyonun kolaylaşması, sadece yatırımların bulunduğu bölgeye değil aynı zamanda tüm ekonomiye önemli bir katkı sunuyor” ifadelerini kullandı.

KOCAELİ’DE ARSA FİYATLARI ARTI

Silivri’den başlayan ve Sakarya Akyazı’ya kadar uzanan Kuzey Marmara Otoyolu’nun geçtiği Kocaeli ve Sakarya gibi illerde arsa fiyatları artış göstermeye başladı. Pandemiyle izole hayata olan talepte de artış görüldü. İstanbul Anadolu yakasından Sakarya Akyazı’ya kadar olan mesafe 1 saat 15 dakikaya kadar düştüğü bildirildi. Geçmişte yoğun trafik saatlerinde 2.5 saat kadar süren yolculukların bu denli düşmesinin ardından, Sakarya ve Kocaeli’de yatırım yapmak isteyenlerin sayısının da artış gösterdiği kaydedildi. Bölgede faaliyet gösteren emlakçılar, “Emlak ve arsa satışları çok iyi gidiyor. İnsanlar burada konut ihtiyacı için yer arıyor. Özellikle İstanbullular şu an bu bölgede yer topluyor. Bu durum Kuzey Marmara Otoyolu’ndan dolayı kaynaklanıyor. Bir de son 1 yıldır yaşanan pandemiden dolayı insanlar bu bölgeye gelip, burada bir ev ve hobi bahçesi yaparak oturuyorlar” dedi.