Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mahir Ünal’dan zam açıklaması: Devlet yapmıyor

Art arda gelen zamlardan sonra AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, “Bu zamları devlet yapmıyor” ifadesini kullandı.

Art arda gelen zamlardan

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, katıldığı televizyon programında art arda gelen zamlarla ilgili olarak, uluslararası piyasaları işaret ederek, “Bu zamları devlet yapmıyor” ifadesini kullandı. Ünal, zamlar karşılığında asgari ücrette yüzde 50’ye varan bir artış yaptıklarını söyledi.

‘BU ZAMLARI DEVLET YAPMIYOR’

Pandeminin başından itibaren doğalgaza ve elektriğe sübvanse getirdiklerini doğalgazın yüzde 75’ini, elektriğin de yüzde 50’sini yaklaşık 2 yıl boyunca devletin sübvanse ettiğini ifade etti.

Ünal, şu şekilde devam etti:

“Almanya elektrik ve doğalgazda sübvanseye gitmedi ama biz yaklaşık 165 milyarlık sübvanse oluşturduk. Bu zamları devlet yapmıyor. Uluslararası piyasalardan gelen zamlar bir süredir yansıtılmaya başlandı. Bunun karşılığında ne yaptık. Asgari ücrette yüzde 50’ye varan bir artış yaptık. Yaşadığımız sorunlar pandemiden ve küresel anlamdaki ekonomik daralmadan kaynaklı bir durum. Bugün hiper enflasyon ABD’nin yaşadığı bir sorun değil mi?”

“Amerika’da yüzde 7’lere ulaşmış durumda enflasyon. Bütün dünya enflasyonla boğuşuyor” diye açıklamasına devam eden Ünal, “Enerji Bakanımızın görüşmeleri ve çalışmaları var. Hazine ve Maliye Bakanımız bir paket açıkladı. Önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulun’da bu konu gündeme gelecek ve sanıyorum bu konuda bir açıklama yapılacak. Hükümet ve devlet milletin yanındadır” dedi.