Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mahkeme KESMAR kararını verdi

Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Kesmar İnşaat Taahhüt Gıda Ve Turizm Pazarlama Sanayii İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi’nin konkordato süreciyle ilgili kararını verdi.

Kocaeli 1. Asliye Ticaret

SEBO min 5Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Kesmar Market’le ilgili konkordato kararını verdi. Mahkemenin ilanında şu ifadeler yer aldı: “Davacı tarafından mahkememizde açılan Konkordato davası nedeniyle; Davacı şirket hakkında mahkememizce 17/09/2020 tarihinde davasının aşağıda belirtilen şekilde kabulüne ve tasdik kararının İİK 288 maddesi uyarınca ilanına karar verilmiştir.

TEMİNAT ALINMAYACAK

1- Davacının tasdik edilen proje kapsamında ödemelerinin tasdik kararının verildiği tarih olan 17/09/2020 tarihinden itibaren 3 ay ödemesiz ilk ödeme 17/12/2020 olmak üzere toplam 15 ayda aylık eşit taksitler halinde faizsiz ve tenzilatsız olarak ödenmesine. 2-Konkordato projesine alacaklılar teminat koşulu aranmaksızın katılmış olduğundan teminat alınmasına yer olmadığına.

İKİ AYDA BİR RAPOR

3-İİK’nun 306/2 maddesi gereğince mahkemece tayin edilen komiser Ednan Ayvaz’ın; konkordatonun yerine getirilmesini sağlamak için gerekli gözetim, yönetim ve tasfiye tedbirlerini almakla görevli kayyım olarak atanmasına. Kayyımın; borçlunun işletmesinin durumu ve proje uyarınca borçlarını ödeme kabiliyetini muhafaza edip etmediği konusunda iki ayda bir mahkemeye rapor sunmasına, sunulacak raporların UYAP’a taranarak alacaklıların ve borçlunun incelemesine hazır tutulmasına, kayyıma konkordato projesinde var olan ödeme planına nezaret etme görevinin ihtarına.

1 AY DAVA AÇMA SÜRESİ

4-Konkordato denetçisi kayyımının yapacağı iş, emek ve mesaisi nazara alınarak aylık 3.500,00 TL ücret takdirine, ücretin davacı tarafça karşılanmasına, 5-Çekişmeli alacak sahiplerine İİK’nun 308/b maddesi gereğince kararın ilan tarihinden itibaren 1 ay içinde dava açmaları için süre verilmesine,bu süre içinde dava açmayanların teminattan yararlanma ve konkordatoyu feshettirme haklarının düşeceğinin ihtarına (ihtaratın ilan ile yapılmasına).

TAKİPLERİN KALDIRILMASINA…

6-İİK’nun 306/3 maddesi yollamasıyla İİK’nun 288 maddesi uyarınca tasdik kararının ilanına ve geçici mühlet kararında bildirim yapılan ilgili yerlere müzekkere ile bildirilmesine. 7-Konkordato tasdik harcı ödendiğinden harç hususunda karar verilmesine yer olmadığına. 8-Davacı tarafça yapılan giderlerin davacı üzerinde bırakılmasına, karar kesinleştiğinde artan gider avansı var ise davacıya iadesine. 9-Mahkememizce davacı lehine verilen davacı aleyhine 6183 sayılı Kanununa göre takip yapılmamasına ve yapılmış olan takiplerin durmasına ilişkin tedbir kararlarının kaldırılmasına, diğer tedbir kararlarının devamına. 10-Dosyaya yatırılan konkordato tasdik harcının hazineye aktarılmasına.”