Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

O fabrikada köle düzeni mi var?

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yer alan 1.200 çalışanlı TAYAŞ Gıda’da işçiler canından bezmiş durumda. Zorunlu olarak 12 saat çalıştırıldığı ve mesaiye zorlandığı iddia edilen işçiler asgari ücretle geçinmek için çabalıyor. Hiçbir ek zam alamayan işçiler ağır işçilik yapıyor.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yer

Türkiye’de her geçen gün zorlaşan ekonomik şartlar nedeniyle özellikle işçi sınıfı büyük sıkıntı yaşıyor. Ocak ayından bu yana resmi enflasyon yüzde 20 olurken resmi olmayan ve sokakta hissedilen artış çok daha yüksek seviyede. Bu sebeple asgari ücrete zam yapıldı. Ancak bu zam yeterli olmadı. Pek çok işveren çalışanlarına ek zamlar yaparak işçisinin sıkıntısını dindirmek için çabalıyor. Ancak bazı işverenler işçisine zam yapmadan daha fazla para kazanma hırsıyla hareket ediyor.

TAYAŞ GIDA’DAN ŞİKAYET VAR

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yer alan 1.200 çalışanlı TAYAŞ Gıda’da işçiler canından bezmiş durumda. Zorunlu olarak 12 saat çalıştırıldığı ve mesaiye zorlandığı iddia edilen işçiler asgari ücretle geçinmek için çabalıyor. Hiçbir ek zam alamayan işçiler ağır işçilik yapıyor. TAYAŞ’da işe giren işçilerin büyük bölümü bir iki ay sonra pes ediyor. Sürekli işçilerin değiştiği fabrikada işyeri sahibi sendikalaşmaya da izin vermiyor. Sendikasız işçiler enflasyon yükü altında eziliyor. Patrondan ek zam talep eden işçiler zorunlu mesailerin de kaldırılmasını istiyor.