Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Railport, Kartepe’ye 747 milyon TL’lik terminal kuracak!

Sanayi ve Teknoloji  Bakanlığı’nın 2022 Ocak Ayı Yatırım Teşvik Belgelerinde Kocaeli’den en yüksek yatırım teşvik başvurusu Railport Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi’nin rekor seviyedeki başvurusu oldu.

Sanayi ve Teknoloji  Bakanlığı’nın

Sebahattin AydınSanayi ve Teknoloji  Bakanlığı’nın 2022 Ocak Ayı Yatırım Teşvik Belgelerinde Kocaeli yine güçlü bir şekilde yerini aldı. Kocaeli’den irili ufaklı birçok firma, yatırım teşviği için başvuruda bulundu. Bu firmaların başvuruları yaklaşık 1 milyar 250 milyon TL civarında. Her ay yatırım teşvik belgelerinde Kocaeli, en büyük yatırım başvurusunu yapan iller arasında yerini alıyor.

RAİLPORT TERMİNAL İŞLETMELERİ ANONİM ŞİRKETİ

Kocaeli’den en yüksek yatırım teşvik başvurusu Railport Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi’nin rekor seviyedeki başvurusu oldu.

747 MİLYON TL’LİK YATIRIM BAŞVURUSU!

Şirket Kartepe’deki komple yeni yatırımı için 747 milyon TL’lik yatırım başvurusunda bulundu. Yılda 105 bin adet konteynır üretmeyi hedefleyen firma 120 kişiyi işe almayı vadetti.

Railport İntermodal Lojistik Terminali Projesi

Firma, Kartepe’deki bu projeyi şu ifadelerle anlatıyor:  “Railport, İzmit Kartepe’de kurulacak, Türkiye’ de bir ilk olacak “İntermodal Lojistik Terminali” projesidir. Başta demiryolu olmak üzere, karayolunu da içeren iki farklı taşıma modunun kullanılabileceği, sektörde öncü bir “Kara Limanı“ olacaktır.

HUB KONUMUNDA OLACAK

Marmaray’ın yük taşımaları için kullanılmaya başlanacak yeni tünelinin açılması ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı’nın hizmete girmesiyle Railport, ticaret hatlarına doğrudan bağlantılı bir lojistik merkezi yani tam
anlamıyla bir hub konumunda olacaktır.

Asya ile Avrupa, Avrupa ile Balkan ve Orta Asya (CIS) ülkeleri arasında geniş bir coğrafyaya hizmet vermesi amaçlanan proje, bu özel konumuyla; ithalat ve ihracat yüklerinin yanı sıra transit yüklere de hizmet verebilecektir.”

AKILLARDA SORU İŞARETLERİ BELİRİYOR

Bu uluslararası terminalin, Kocaeli’nin trafik yükünü büyük oranda arttırması bekleniyor. Bu denli büyük bir projenin sessiz sedasız ilerletilmesi ise akıllara çeşitli soru işaretleri getiriyor.