Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sağlıkkent Konutları’nda Zeray ve Haldız aynı teklifi verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık çalışanları için Kartepe’de inşa ettireceği Sağlıkkent Konutları için yapılan ihalede Haldız İnşaat ve Zeray İnşaat eşit oranda teklif verdi. En uygun teklif bu iki firma tarafından verilmiş oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sağlık

Sağlıkkent Konutları için 23 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilen ilk ihalede yaklaşık maliyet düşük, verilen teklifler ise çok yüksek kalmıştı. 140 milyon lira olarak belirlenen yaklaşık maliyete karşın, Haldız İnşaat 193 milyon, Yavuz Dekorasyon ise 200 milyon lira fiyat vermişti. Bu nedenle ihale iptal edildi.

HALDIZ VE ZERAY

İlk ihaleye sadece iki firma teklif vermişti. Bugün gerçekleştirilen ikinci ihaleye ise toplam 6 firma teklif verdi. Yaklaşık maliyeti 211 milyon lira olarak belirlenen ikinci ihalede en düşük teklifi Zeray ile Haldız verdi. Zeray Makine Mühendislik İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ ile Haldız İnşaat Otomotiv ve Ticaret AŞ’nın teklifi 207 milyon 500 bin lira olarak gerçekleşti.

HANGİ FİRMALAR KATILDI?

Yavuz Dekorasyon İnşaat Ticaret İhracat ve İthalat AŞ’nın teklifi 218 milyon olarak gerçekleşirken, MEK TEK Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ 244 milyon, Gürbüz İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ 254 milyon, ASİA Grup Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ile KİPSAŞ Karadeniz İnşaat ve Beton Sanayi ve Ticaret AŞ İş Ortaklığı ise 285 milyon liralık teklif sundu.

540 GÜNDE TESLİM EDİLECEK

İhaleyi alacak firmaya 7 gün içinde yer teslimi yapılacak, konutların 540 günde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor. Proje, Kartepe Kent Meydanı’na yakın bir yerde 36 bin metrekare alanda yapılacak. 12 bin 500 metrekaresi bina, 8 bin 500 metrekare yeşil alan ve sosyal donatı, 15 bin metrekaresi ise yollardan oluşacak. Bloklar 5 katlı, 13 blok ve 502 daireden olacak. 52 adet 1+1, 350 adet 2+1, 100 adet 3+1 daire bulunacak.