Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sarımsak Kocaeli’de 50 lira..!

Sarımsak Kocaeli’de 50 liraya kadar alıcı buluyor. Kocaeli hallerindeki fiyat aralığı 20 ile 50 lira arasında değişiyor. Fiyatların kışın artması bekleniyor.

Sarımsak Kocaeli'de 50 liraya

Kocaeli’de sarımsak fiyatları Türkiye’yle paralel olarak artıyor. Corona virüsü pandemisinin ilk günlerinde “iyi geldiği” konuşulan kuru sarımsakta hızlı bir fiyat artışı gözlenmişti. Hasat sonrasında da bu yükseliş durmadı. Kocaeli’de İzmit ve Gebze’de kurulu olan mevye ve sebze hallerinde kuru sarımsak fiyatları 20 ile 50 lira arasında değişiyor. Geçtiğimiz yıl çok daha yüksek fiyatlara alıcı bulan sarımsakla ilgili bir çözüm bulunabilecek mi merak konusu.

1.5 YILDIR İNMİYOR

2019 yılında ünlü Taşköprü sarımsağının bölgeden çıkışı 35-40 liraya, büyükşehirlerde perakende satış fiyatı 50-60 liraya kadar çıkmıştı. Dünyayı etkisi altına alan Korona virüse döneminde, korona virüse karşı sarımsağın iyi geldiği ile ilgili dolaşan söylentiler, bu fiyatta daha da zirve yaptırarak 80100 kadar çıkarttı. Yaklaşık 1 buçuk yıldır inmek bilmeyen sarımsak fiyatında yaşanan bu fahiş yükseliş, vatandaşları endişelendiriyor.

KIŞIN DAHA DA ARTACAK

Dünya meşhuru Kastamonu Taşköprü sarımsağın kışlık için ilk kesimi ağustos ayın başından yapılırken, bu sene fiyatlarda bir iniş olacağı bekleniyordu. Bu yıl sucuk ve pastırmacıların yüksek talebi, corona virüsü vakalarında devam eden artış, bazı şehirlerde yerli sarımsak tohumların yerine Çin tohumun ekilmesi gibi sorunlar nedeniyle bekleyenlerin umutlarını suya düşürdü. Yeni sezonda sarımsak fiyatı 50 liradan başladı. Kış gelmeden yaşanan bu fiyat yükselişinin önümüzdeki kış aylarında aratarak devam edeceği düşünülüyor.