Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SEDAŞ işçisinden gövde gösterisi!

TES İş Sendikası ile SEDAŞ arasında devam eden toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde altıncı oturul gerçekleştirildi. SEDAŞ’ın düşük teklifi sonrasında işyeri temsilcileri kalabalık bir değerlendirme toplantısı yaparak gövde gösterisi yaptı.

TES İş Sendikası ile

Uğur EnçKocaeli’nin de elektrik dağıtım işini üstlenen SEDAŞ’ta çalışan yaklaşık 1.300 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri devam ediyor. SEDAŞ’ta örgütlü TES İş Sendikası ile işveren arasında bugün altıncı toplantı gerçekleştirildi. SEDAŞ bu toplantıda ilk ücret teklifini yaptı. Edinilen bilgilere göre yaklaşık 6 bin lira bandında maaş alan SEDAŞ işçisi için işveren tarafı 7.300 TL bandına denk gelen bir teklifte bulundu. Ancak tehlikeli iş kolunda çalışan SEDAŞ işçileri için teklif edilen bu maaşı sendika kabul etmedi.

TES-İŞ’TEN AÇIKLAMA VAR

Konuyla ilgili TES İş Sendikasının sosyal medya hesabından bir açıklama yapılarak şu ifadelere yer verildi: “Değerli arkadaşlar; sizleri yönetim kurulumuz, işyeri baştemsilci ve temsil arkadaşlarımız adına saygıyla selamlıyorum. Malumunuz olduğu üzere devam eden toplu iş sözleşmemiz var. Gayri resmî ve resmî görüşmelerimiz şubemiz ve genel merkezimiz tarafından sizlerin talepleri doğrultusunda devam ediyor. Biz sendika olarak yıl başından geçerli olacak olan toplu iş sözleşmesinin 40 günlük süre olmasına rağmen makul olan isteklerimizin gerekçelerinde dikkate alınarak karşılık bulmasını iş verenimizden bekliyoruz. İdari maddelerdeki sürecin olumlu geçtiğini belirtebilirim. Fakat ücreti ilgilendiren konular da ise maalesef verilen teklifin kabul edilir olmadığını işverenimize ilettik.SEDAŞ işçisi

KABUL EDİLEMEZ

Şube yönetimi olarak iş yerlerinin önünde gelinen durum konusunda Baş temsilci arkadaşlar vasıtasıyla bilgilendirme toplantısı yapılması doğrultusundaki katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Şunu iyi bilmenizi istiyoruz, bütün samimiyetimizle genel merkezimiz şube yönetim ve organlarımızla elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonra gelecek teklif nasıl davranacağımızı gösterecek. Umuyoruz ki beklentileri karşılasın. Yaşasın işçilerin birliği, yaşasın sınıf dayanışması. İşine, aşına ,emeğine sahip çıkıp hakkını arayan emekçilere selam olsun.”

SEDAŞ’ın düşük teklifi sonrasında işyeri temsilcileri kalabalık bir değerlendirme toplantısı yaparak gövde gösterisi yaptı.