Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şişirilen sektör otomotiv patladı!

Koronavirüs nedeniyle otomotiv piyasasında sıfır ve ikinci el satışları tamamen durdu. Otomotiv sektörü hiç böyle durgun bir döneme girmemişti

Koronavirüs nedeniyle otomotiv piyasasında

Ağustos 2018’de yaşanan ekonomik krizin ardından, verilen tüm teşviklere rağmen 2 yıl üst üste büyük kayıplar yaşayan otomotiv sektörü, iyi başladığı ve büyüme beklediği 2020 yılında ise koronavirüs darbesi yedi.

Aslında faizlerin düşmesine bağlı ertelenen talebin harekete geçmesiyle ocak-şubat aylarında pazar yüzde 90 büyümüş, bu ivme mart ayı başında da kendisini göstermişti. Ancak 10 Mart’ta ilk koronavirüs vakasının açıklanması sonrası hayatın durup, insanların eve kapanmasıyla birlikte satışlar durma noktasına geldi.

Sözcü’nün haberine göre, ön siparişler nedeniyle teslimatların ilk 2 hafta içinde gerçekleşmesi pazarda hareketliliği devam ettirirken, 3. hafta hem vakaların hem de ölümlerin artmasıyla satışlar bıçak gibi kesildi. Çünkü bu riskli süreçte otomobil öncelik olmaktan çıktı.

NİSANDA TAMAMEN DURACAK

Ay başında mart ayı için 70 bin ve üzeri öngörüler konuşurken, şimdi pazarın 50 bin adedin altında kapanacağı söyleniyor. Ama en önemlisi ilk 2 hafta ön siparişlerin etkisiyle mart ayının yine de iyi olduğu asıl sorunun nisan ayında yaşanacağı söyleniyor.

İKİNCİ EL DÜZELECEK Mİ?

Özellikle ikinci el piyasası anormal derece fiyat artışlarıyla seyreden otomotiv pazarında da satışlar durdu. Viüs sonrası ikinci el piyasasında makul fiyatlara geçilip, geçilmeyeceği de merak ediliyor.