Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sosyal güvenlik uzmanı, emekli maaşlarına zam beklentisini açıkladı

Sosyal Güvenlik Uzmanı Tezel, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarından yola çıkarak SSK ve Bağkur emeklileri için beklediği zam oranlarını açıkladı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Tezel,

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre enflasyon, kasımda aylık bazda yüzde 3.28 artarken, yıllık yüzde 61.98 oldu. Bu rakamlardan yola çıkan Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, SSK, Bağkur ve memur emeklileri için beklediği zam oranlarını açıkladı.

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİ

Tele 1’e konuşan Tezel, “ Kasım yüzde 3,68 gelmişse TÜİK bu aralık ayını da yüzde 3 civarında açıklar diye tahmin ediyorum. Yani Ocak ayında SSK ve Bağkur emeklilerine yaklaşık yüzde 40 civarında bir artış olacak anlamına geliyor” dedi.

MEMUR EMEKLİSİ

Memur emeklileri için de bir hesap yapan Tezel şunları söyledi: “Memurlarda yine yüzde 40 civarında enflasyon farkı olacak ama yüzde 9 civarında da önümüzdeki dönem için verilecek olan bir toplu hizmet sözleşmesi farkı var. Yani SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 40 civarında, memur emeklilerine de yüzde 50 civarında bir atış olacağı öngörülüyor.”

TÜİK’in kışa doğru enflasyonu gittikçe düşürdüğünü belirten Tezel, “Şu anda yüzde 37 oluştu, Aralık’ta da yüzde 3 gelirse yüzde 40 oranında olacak emekli zamları” ifadelerini kullandı.