Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sürücüler dikkat: Akaryakıt alımlarında yeni dönem başladı!

Türkiye’de ticari araçlar zorunlu olan UTTS sistemiyle akaryakıt satışı bugün başladı. Böylece araç sahipleri akaryakıt giderlerini otomatik olarak sistemde görebilecek.

Türkiye’de ticari araçlar zorunlu olan UTTS sistemiyle akaryakıt satışı bugün

Türkiye’de akaryakıt alımlarında yeni dönem bugün itibariyle başladı. Bu kapsamda ticari araçlar zorunlu olan UTTS sistemiyle artık akaryakıt satışı yapılabilecek. Yeni düzenlemeyle birlikte araç sahipleri akaryakıt giderlerini otomatik olarak görebilecek ve gider olarak yansıtabilecek.

30 HAZİRAN’A KADAR SÜRE TANINDI

Taşıt Tanıma Birimi (TTB) zorunluluğu getirilen taşıtlar için UTTS kapsamında düzenlenmeyen belgeler, vergi kanunları bakımından düzenlenmemiş sayılacak. Taşıt sahiplerinin vergi uygulamaları yönünden hak kayıplarının ortaya çıkmaması için kiralama yoluyla edinilen veya işletmeye dahil olan ve işte kullanılan taşıtlar için 2 Haziran’a kadar gerekli başvuru ve kayıt işlemlerini yapmaları, 30 Haziran’a kadar TTB taktırmaları gerekiyor. Öte yandan, kanun kapsamında yer almayan ve taşıt tanıma sistemi kullanan taşıtlara 1 Temmuz itibarıyla, benzin veya motorin dışındaki bir yakıt türüyle çalışan taşıtlardaki depolar için 31 Aralık tarihine kadar TTB taktırılması gerekiyor.

ARAÇ SAHİPLERİ GİDERLERİNİ GÖREBİLECEK

Bundan sonra UTTS’ye bağlı satışlar gerçekleştirilecek ve akaryakıt satışı yapan petrol istasyonu, akaryakıt alan araç sahipleri akaryakıt giderlerini otomatik olarak sistemde görüp gider olarak yansıtabilecek.

Kaynak: Sözcü

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Altın piyasasında yaşanan son gelişmeler, yatırımcılar ve birikimlerini değerlendirmek isteyen
Sıradaki Haber Gram, çeyrek, yarım, tam, cumhuriyet altını ne kadar? (7 Haziran 2026)