Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TBMM’den geçti! Borcu olanlar dikkat

Borcu olan tüm vatandaşların yüreğine su serpecek teklif Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçti. Birçok borç 18 aya kadar yapılandırılabilecek.

Borcu olan tüm vatandaşların

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, istihdam teşvikini de içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin ilk 10 maddesi kabul edildi. Genel Kurulu’nda kabul edilen kanun teklifine göre; Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, SGK, KYK, tüm idari para cezaları ve trafik borçları ertelenecek. Yapılandırılan borçlar tam tamına 18 aya varan taksitle ödenebilecek.

PEŞİN ÖDEYECEKLERE İNDİRİM

Bu maddelere göre vergi borcu olan vatandaşlar borçlarını başvuru yöntemi ile yapılandırılarak isterse 18 taksitle ödenebilecek. Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi (KDV), Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yapılandırılabilecek. Borcunu peşin ödemek isteyenlere indirim sağlanacağı müjdesi de alınan bilgiler arasında.