Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tiryakileri üzecek haber o gün geliyor: Sigaraya dev zam kapıda!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 3 Temmuz’da açıklayacağı enflasyonun ardından sigaraya uygulanacak zam miktarı da netlik kazanacak. Perşembe günü açıklanacak enflasyonun ardından tüm sigara markalarına en az 5 lira zam gelmesi bekleniyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 3 Temmuz’da açıklayacağı enflasyonun ardından sigaraya uygulanacak

Türkiye’deki yüksek enflasyonun etkisi piyasalara etki etmeye devam ediyor. 3 Temmuz Perşembe günü açıklanacak olan enflasyonun ardından 6 aylık enflasyon farkı yeniden belirlenecek ve ÖTV zammı da kesinlik kazanacak. Mevcut veriler ile ÖTV’ye yüzde 12.92 oranında zam yapılması kesinleşirken, enflasyon rakamının ardından tüm sigara grubuna en az 5 lira zam yapılması bekleniyor.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına göre yılın ilk 5 ayında ÖTV’de en az yüzde 12,92 oranında artış yapılması kesinleşirken, haziran ayına ait enflasyon verisinin de eklenmesiyle birlikte sigaradaki ÖTV artışı yüzde 14 seviyelerine denk olacak.

8 LİRAYA KADAR YÜKSELEBİLİR

ÖTV oranındaki artış nedeniyle sigara fiyatları da marka fark etmeksizin zamlanacak. Mevcut sigara fiyatları dikkate alındığında, perşembe günü itibarıyla sigara fiyatlarında yapılacak artışın 5 ila 8 TL arasında olması bekleniyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TBYD Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla JTI
Sıradaki Haber Tiryakileri üzen haber: O sigara grubuna zam geldi!