Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TOKİ’nin ucuz ev (sosyal konut) projesinin detayları belli oldu

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde sosyal konut projesinin tanıtım töreninde konuşuyor. Erdoğan, “Projenin başvuruları yarın başlıyor ve ekim ayının sonuna kadar sürecek. Bu kampanya sayısı ve kalitesi bakımından dünyadaki en büyük konut yatırımını ifade etmektedir” dedi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde sosyal konut projesinin tanıtım töreninde konuşuyor.

Erdoğan, “Projenin başvuruları yarın başlıyor ve ekim ayının sonuna kadar sürecek. Bu kampanya sayısı ve kalitesi bakımından dünyadaki en büyük konut yatırımını ifade etmektedir” dedi.

5 YILDA 500 BİN SOSYAL KONUT

Erdoğan, “Hedefimiz 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde 2023-2028 arasını kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri yaparak milletimizin istifadesine sunmaktır” ifadelerine yer verdi.

SOSYAL KONUT PROJESİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU

Sosyal konut projesinin detaylarını açıklayan Erdoğan, “Şehit yakınları ve gazilere ilk etabın yüzde 5’e karşılık gelen 12 bin 500 konut, emekli vatandaşlarımıza ise yüzde 20’ye denk gelen 50 bin konut ayırıyoruz. Projemizdeki konutlarımızın yüzde 20’sine denk helen 50 bini ise gençlerimize tahsis ettik. 608 bin TL’ye sahip 2+1 fiyatlı konutlarımıza aylık 2 bin 800 TL taksitle sahip olabilecek. Belirlenen toplam bedelin yüzde 10’u peşin alınacak” ifadelerini kullandı.