Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Toplu taşımaya yüzde 25 zam istediler!

Kocaeli’de özel halk otobüslerinin bağlı olduğu Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası ve ulaşım kooperatifleri UKOME’ye ulaşım fiyat tarifesinde değişiklik yapılması için başvurdu.

Kocaeli'de özel halk otobüslerinin

Kocaeli’de özel halk otobüslerinin bağlı olduğu Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası ve ulaşım kooperatifleri UKOME’ye ulaşım fiyat tarifesinde değişiklik yapılması için başvurdu. Toplu taşıma ücretlerine en son 2022 yılında Ocak ve Mart aylarında zam yapılmıştı.

Akaryakıtlara gelen zam, taşıt bakım onarım ve malzemelerindeki fiyat artışı, diğer artan maliyetler ve her üç yolcudan birisinin ücretsiz seyahat hakkından yararlanarak taşındığı konusu ile birlikte kentte kamusal hizmetlerin sürdürülebilirliği ve ulaşım esnafının biraz nefes alması için Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası ve ulaşım kooperatifleri UKOME’ye ulaşım fiyat tarifesinde değişiklik yapılması için başvurdu.

Zam oranı belirtmeyen Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası yönetimi, yeni bir tarifelendirme yapılması talebinde bulundu.

UKOME’nin önümüzdeki ay yapacağı toplantıda zam talebini gündeme alıp almayacağı kesinleşmezken, oda ve kooperatifler yapılan yüksek mazot ve benzin fiyatları karşısında artık kontak çevirmeyecek noktaya geldiklerini söylüyor.

Yapılan zamlar karşısında bir özel halk otobüsünün bir ay içinde sefer yaptığı 22 günde harcadığı en düşük mazot ücretinin yaklaşık 20 bin lira olduğunu belirten oda ve ulaşım kooperatifleri yöneticileri, bu maliyetler karşısında ayakta kalmalarının imkansız olduğunu ifade ediyor.

Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası ve ulaşım kooperatifleri UKOME’ye verdikleri dilekçede zam oranı belirtmedi. Fakat tarifelerde diğer birçok ilde güncellemelerin yapıldığı ve Kocaeli’nin de bu oranlarda güncellemeyi yapması talep edildi.

Toplu taşımada ücretlere en az yüzde 25 zam yapılması gerektiğini söyleyen Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası ve ulaşım kooperatifleri yöneticileri zammın kaçınılmaz olduğunu; zam yapılmaması halinde yaz aylarında toplu taşımada ciddi sıkıntıların yaşanabileceğini belirtti.