Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜPRAŞ promosyonda da sınıfta kaldı!

Kocaeli’nin en önemli sanayi tesislerinden olan TÜPRAŞ’ta 2023 yılı promosyonları belli oldu. Yapı Kredi Bankası ile anlaşan TÜPRAŞ işçisine 1 yıllık sadece 8 bin TL ödenmesini kabul etti.

Kocaeli'nin en önemli sanayi

Kocaeli’nin en önemli sanayi tesislerinden olan TÜPRAŞ’ta 2023 yılı promosyonları belli oldu. Yapı Kredi Bankası ile anlaşan TÜPRAŞ işçisine 1 yıllık sadece 8 bin TL ödenmesini kabul etti. 5 bin çalışanı bulunan fabrika Koç Grubu’na ait. Koç Grubu ayrıca Yapı Kredi Bankası’nın yüzde 27, 02’sine de sahip. Kendi bankasından kendi çalışanlarına piyasaya göre oldukça düşük bir promosyon ödemesini layık gören TÜPRAŞ’ta bilindiği üzere bir süredir işçiler ek zam oranı nedeniyle işverene tepkili.

EK ZAMDA ARTIŞ TALEBİ

Koç Holding’in yüzde 9,6 ek zam oranını kabul etmeyerek TÜPRAŞ’a ‘Geçinemiyoruz’ pankartı asan işçiler zaman zaman iş yavaşlatma eylemleri ile gündeme gelmişti. Petrol İş Sendikası’nın mevcut yönetiminin de sahip çıkmadığı işçiler sendikaya da tepkilerini sürdürüyor.

TÜPRAŞ 10,6 MİLYAR LİRA KÂR AÇIKLADI

TÜPRAŞ, 2022 yılının ikinci çeyreğinde 10 milyar 611 milyon TL net dönem kârı ile piyasa beklentisi olan 7 milyar TL’nin üzerinde rakam açıkladı. Şirket, geçen yılın ikinci çeyreğinde 1 milyar 699 milyon TL net dönem kârı elde etmişti. Böylece TÜPRAŞ yılın ilk yarısını 11 milyar 507 milyon TL net kâr ile kapattı.