Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türk Metal Sendikası ne kadar zam istiyor?

Türk Metal Sendikası zam talebi belli oldu. Sendika 2023-2025 dönemini kapsayan sözleşme sürecinde, ilk 6 ay için 65 liranın altındaki saatlik ücreti 65 TL’ye çekilerek, yüzde 80 oranında istedi.

Türk Metal Sendikası zam

Türk Metal Sendikası‘nın zam oranı belli oldu. Metal sektöründeki 150 bin işçiyi ilgilendiren MESS grup sözleşmesi görüşmeleri öncesi taslak hazırlıkları tamamlandı. Sektördeki en büyük olan Türk Metal, geçtiğimiz hafta Genel Pevrul Kavlak başkanlığında toplanarak taslağa son halini verdi.

TALEPLER NELER?

2023-2025 dönemini kapsayan sözleşme sürecinde, ilk 6 ay için 65 liranın altındaki saatlik ücreti 65 TL’ye çekilerek, yüzde 80 oranında istedi.

Sosyal haklara da yüzde 150 oranında iyileştirme talep edildi.

Aynı taslakta 2, 3 ve 4. 6 aylık dilimler için enflasyon artı 5 puan zam talep edildi.

Bu dönemdeki sosyal haklara da enflasyon artı 10 puan zam talebinde bulunuldu.

Türk Metal Sendikası zam talebi

Dini ve milli bayramlar ile arefe günlerinde çalışan işçilerin yüzde 100 zamlı talep edilen ücretlerinin yüzde 200 zamlı ödeme

30 gün devamsızlık yapmayan sendika üyesi işçilere 2 günlük tutarında devamlılık primi verilmesi

çalışma tazminatının yüzde 10’dan yüzde 20’ye yükseltilmesi

Hafta tatilinde çalıştırılan işçiye verilen yüzde 100’lük zammın yüzde 200’e çıkarılması

Çocuğu sünnet olan sendika üyesine 2 gün izin verilmesi

FORD İŞÇİSİNDEN AÇIKLAMA

Türk Metal Sendikası’nın 30 Ağustos’ta açıklanacak dediği 2023-2025 yıllarını kapsayan sözleşme taslağı bugün açıklandı. Yeni sözleşme taslağına göre yüzde 119,05 oranında artış beklenirken; ikinci-üçüncü ve dördüncü altı aylar için enflasyon+5 oranında zam talep edileceği belirlendi. Sosyal yardımlarda ilk yıl için yüzde 150, ikinci yıl için ise enflasyon+10 oranı olarak açıklandı. Açıklanan taslak metini başta Ford işçileri olmak üzere Türk Metal Sendikasına bağlı işçileri memnun etmedi.

KABUL ETMİYORUZ!

Ford İşçi bülteni taslak metinin geri çekilmesini isteyerek “Kabul etmiyoruz! Bu taslağı geri çekin! Ek zam dedik mahsuplaşma dediniz! İnsanca yaşayacak ücret dedik sefalet ücreti ile karşımıza çıktınız! Taslağı geri çekin! Taleplerimizle yeniden güncelleyin” diyerek tepki gösterdi. Yine Türk Metal Sendikası’nın örgütlü olduğu Hanon Systems üyeleri de sert tepki göstererek “Sizleri biz getirdik, biz göndereceğiz” diyerek rest çekti.

Turk Metal Sendikasi sozlesme zam teklifi