Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’de sebze meyve lüks oldu

Aşırı fiyat artışından dolayı vatandaşların yeterli ve dengeli beslenemediğini belirten THD, açlığın önlenmesi için çağrı yaptı.

Aşırı fiyat artışından dolayı

Tüketici Hakları Derneği (THD) açlığa çare üretmesi için hükümeti göreve çağırdı. Halkın geniş kesimlerinin sebze ve meyve yiyemez hale geldiğini belirten THD Başkanı Turhan Çakar, yeterli ve dengeli beslenemeyen çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin çoğunun açlığa mahkum edildiğini belirtti.

Çakar, halkın temel besin maddesi olan 12 çeşit sebze fiyatının TÜİK verileriyle son bir yılda yüzde 343’e varan oranlarda arttığına, buna karşılık halkın gelirinde böyle bir artış yaşanmadığına dikkat çekti. Tüketicilerin yarıdan çoğunu oluşturan asgari ücretliler ve asgari ücretin biraz üzerinde geliri olanlar ile asgari ücretin altında geliri olanlar için sebze ve meyvenin lüks olduğunu söyleyen Çakar, hükümete şu çağrıda bulundu:

AÇLIK VAR, ÖNLEM ALIN

“Ücretli kesim yeterli sebze ve meyveye erişemez oldu. Sebze ve meyve fiyatları ile birlikte et, süt ve süt ürünleri fiyatlarını dikkate aldığımızda, dar gelirli ve yoksulluk sınırının altında geliri olan tüketicilerin çoğunluğu açlığa mahkûm edilmiştir. Ülke yönetimince acil olarak açlığı giderici önemlerin alınması çağrısında bulunuyoruz.”