Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ulaşım Park’ta imzalar atılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki Ulaşım Park A.Ş’de çalışan çoğunluğu şoför ve vatman olan 905 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlandı. 1.500 liraya kadar zam öngörülen sözlşemede imza töreni cuma günü saat 11.00’de Büyükşehir binası önünde.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Park A.Ş’de Demiryol-İş Sendikası ile ocak ayında başlayan ve büyük sıkıntılar yaşanmasına rağmen grev sürecinde masada bitirilen toplu iş sözleşmesinin imza töreni yarın Büyükşehir Belediyesi’nin önünde yapılacak. Özgür Kocaeli Gazetesi’nden Suriye Çatak Tek’in haberine göre; saat 11.00’de yapılacak törene Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş Bölge Başkanı Adnan Uyar, Ulaşım Park A.Ş Genel Müdürü Murat Sağlam, Yerel-Sen Genel Sekreteri Ali Danış, Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Cemal Yaman ve sendika yöneticileri katılacak.

905 İŞÇİYİ İLGİLENDİRİYOR

Sendika ve işveren arasında ocak ayında başlayan ve grev aşamasına gelinen sözleşmede taraflar anlaştı. 905 işçinin çalıştığı şirkette sendika ve işveren arasında yapılan görüşmelerde işçilerin ücretlerine 1300 ile 1500 lira arasında zam yapıldığı öğrenildi. Kapsam dışı olan yaklaşık 100 büro çalışanı kapsam içine alınarak sendikalı oldu ve sözleşmeden yararlanacak hale geldi. Yapılan sözleşme ile işçilere günlük 10 lira risk tazminatı verilecek. İşçilerin izinleri 2’şer gün artırılırken daha önce yapılan sözleşmede yer almayan anne ve baba ölümü halinde ölüm ücreti de sözleşmeye dahil edildi.