Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

UlaşımPark personeline yüzde 100’e yakın zam talebi!

UlaşımPark’ta toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı. Demiryol-İş Sendikası yüzde 100’e yakın talepte bulunurken Bağımsız Kocaeli’ye konuşan Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Cemal Yaman, “Bizim şehrimizde ulaşım ucuz veriyoruz’ demek ister her belediye başkanı ama bu ucuzluk işçiye yansırsa o da bizim kabul edeceğimiz durum değil” dedi.

UlaşımPark’ta toplu iş sözleşmesi

Nazim Ozgun Erbulan 1Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki UlaşımPark A.Ş.’de 1.350 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri dün itibariyle başladı. Düzenlenen toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, işçi temsilcisi Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Cemal Yaman, işveren temsilcisi Yerel-Sen Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Çelik, Ulaşımpark Genel Müdürü Serhan Çatal katıldı.

“HAYAT PAHALILIĞINI GİDEREK ŞEKİLDE”

Toplantıda Demiryol-İş Sendikası’nın yüzde 100’e yakın zam talebinde bulunduğu öğrenildi. Bağımsız Kocaeli Gazetesi’ne konuşan Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Cemal Yaman, “Taslağımızı önümüzdeki toplantıda sunacağız. Yaşanan hayat pahalılığı üzerinde işçi arkadaşlarımıza parasal ve sosyal hakların geliştirilmesi ile ilgili ve iş yerinde başta 40 saat olmak üzere ilave ikramiye olmak üzere tekliflerimiz var. Yaşanan hayat pahalılığı giderecek şekilde toplu sözleşme yapma mücadelemiz olacak. Toplu iş sözleşmesinin masada bitirilmesi en büyük arzumuz” dedi.

“KABUL EDECEĞİMİZ BİR DURUM DEĞİL”

Yaman, “Burada çalışanlar halka hizmet ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın nasıl ki tarım kredi kooperatiflerinde kar güdülmediğini ifade etti, sosyal devlet yapısında sağlık, eğitim ve ulaşımda kar güdülmemesi gerekiyor. Çünkü belediyeler siyasi kuruluşlardır. ‘Bizim şehrimizde ulaşım ucuz veriyoruz’ demek ister her belediye başkanı ama bu ucuzluk işçiye yansırsa o da bizim kabul edeceğimiz durum değil” ifadelerini kullandı.

Ulasimpark sozlesme