Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

UlaşımPark sözleşmesi ne oldu?

Ulaşım Park A.Ş’de çalışan 905 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde arabulucu sürecinde de anlaşma sağlanamamıştı. Belediye işçileri sözleşme imzalayarak 4.500 lira üzerinde ücret almaya başlarken UlaşımPark’ta grev süreci ilerliyor. İşçi ise hala bir umut anlaşma bekliyor.

Ulaşım Park A.Ş’de çalışan

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Park A.Ş’de çalışan 905 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde arabulucu ile son görüşme yapıldı. Yerel-Sen’de yapılan görüşmede arabulucu Doç. Dr. Doğa Başar Sarıipek tarafları uzlaştırmadı. Bu süre içerisinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Belde A.Ş. işçileri olmak üzere kent genelindeki belediyelerde görev yapan işçileri sözleşmelerini imzaladı ve 4.000 ile 4.900 lirasında değişen ücretlere kavuştu. İşçiler pek çok sosyal hak da kazandı.

İLK SÖZLEŞMEDEKİ SAMİMİYET

Kocaeli genelinde belediye işçileri sevinirken kent ulaşımını sağlayan, çoğunluğu vatman ve otobüs şoförlerinden oluşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UlaşımPark işçileri öksüz kaldı. İlk defa 2019 yılında sözleşme imzalayan UlaşımPark işçilerinin sözleşme törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve işçilerin örgütlü olduğu Demiryol İş Sendikası’nın da genel başkanı olan Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay katılmıştı. İşçileri sendikalı oldukları için mutluydu. Tahir Büyükakın ve Ergün Atalay arasındaki samimiyet dikkat çekmişti.

İŞÇİLER İYİ HABERLERİ BEKLİYOR

Ancak ilk sözleşmedeki samimiyet havada kaldı. İşçiler ikinci sözleşme döneminde büyük hayal kırıklığı yaşadı. Arabulucuya giden görüşmelerde de anlaşma sağlanamayınca işçiler grev oylaması yaptı. Yasal grev süreci başladı. Bu süreçte UlaşımPark işçileri sakal uzatarak, kravat ve armalarını çıkartarak belediyeye tepkilerini göstermeye başladı. Ancak bütün bu olumsuzluklara rağmen Demiryol İş Sendikası görüşmeleri bir grev başlamadan masada bitirmek istiyor. 905 işçi ve ailesi de belediyenin uzlaşmasını ve sözleşmeden gelecek iyi haberleri bekliyor. Belediye yönetimi UlaşımPark emekçilerini ne zaman hatırlayacak, işçiler birlikte çalıştıkları belediye personeli ile eşit haklara ne zaman kavuşacak merak ediliyor.