Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ulaşımpark’ta 905 işçi için anlaşma sağlanmak üzere!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki UlaşımPark A.Ş.’de örgütlü olan Türk İş’e bağlı Demiryol İş Sendikası tıkanan görüşmeler sonrasında dün ilk defa belediye yetkilileri ile bir araya geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki UlaşımPark A.Ş.’de örgütlü olan Türk İş’e bağlı Demiryol İş Sendikası tıkanan görüşmeler sonrasında dün ilk defa belediye yetkilileri ile bir araya geldi. Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan sendika başkanı Cemal Yaman 6 Nisan’da arabulucu nezdinde gerçekleştirilecek görüşmelerden umutlu olduklarını söyledi. Cemal Yaman’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan, UlaşımPark A.Ş. Genel Müdürlüğünde çalışmakta olan 905 üyemizi kapsayan II.Dönem Toplu-iş sözleşme görüşmeleri sizlerinde bildiği gibi yasal süre içerisinde anlaşmazlık ile tamamlanmış olup, arabulucu safhasına geçilmiştir.

İŞVERENİN BAKIŞ AÇISI

Demiryol-İş Sendikamızın amacı sözleşmenin masada bitirilmesi, çalışanlarında hak ettikleri haklarını almaları ve Kocaeli halkımıza hizmetin en kalitelisinin sunulmasıdır. İçerisinde bulunduğumuz pandemi döneminde sağlıkçılardan sonra en büyük fedakarlığı ve sıkıntıları yaşayan üyelerimizin haklarının verilmesi noktasında sendika olarak umudumuzu hiç kaybetmedik. Arkadaşlarımızın birlik ve beraberliği bizlerin en büyük gücümüzdür. Değerli basın mensupları, sendikaların çalışanların haklarını elde etmesinde ikinci ve önemli faktör, işverenin çalışanları bakış açısıdır.

İSTİŞARE TOPLANTISI

Sendikamızın I.Dönem Toplu-iş sözleşmesinin imzalanmasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’ın katkılarını biliyoruz. Ulaşımpark A.Ş. Genel Müdürümüz Sayın Murat Sağlam’ın çağrısı üzerine 1 Nisan 2021 tarihinde, Ulaşımpark A.Ş. Genel Müdürlüğünde, Büyükşehir Belediyesinin Genel Sekreteri Sayın Balamir Gündoğdu, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Sayın Kemal Altunel ve Yerelsen Genel Sekreteri Sayın Ali Danış ile birlikte II.Dönem Toplu-iş sözleşmesi ile ilgili bir istişare toplantısına katıldık.

İNANCIMIZI KUVVETLENDİRMİŞTİR

Yapılan toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanımız adına katılan Sayın Genel Sekreterimizin ifadeleri doğrultusunda, Tahir Büyükakın başkanımızın Ulaşımpark A.Ş. çalışanalarına karşı bakış açısını ortaya koyan. Genel Sekreterimiz Balamir Gündoğdu’nun sözleri, üslubu ve konuya vakıf olması II.Dönem Toplu-iş sözleşmesinin masada biteceğine ve çalışanların haklarını alacağına olan inancımızı kuvvetlendirmiştir. Yapılan toplantıda alınan karar ile birlikte 5 Nisan 2021 tarihinde arabulucu başkanlığında saat:13:00’da yerelsen binasında görüşmelerimizin devamına karar verilmiştir.”