Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vikingler Kocaeli’ye maske fabrikası kuracak

Viking Medical Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kocaeli’de yıllık 250 bin adet maske üretim kapasitesi olan bir tesis kuracak. Bu tesiste 11 kişi istihdam edilecek.

Viking Medical Sanayi ve

SEBO min 14Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı haziran ayı yatırım teşvik belgeleri açıklandı. Bu başvurular içerisinde komple yeni bir yatırım başvuruları da var. Bunlardan biri ise Viking Medical Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin maske üretim fabrikası başvurusu oldu. Fabrikanın yıllık 250 bin adet maske üretmesi öngörülüyor.

11 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

11 kişinin istihdam edileceği fabrika için 1 milyon 374 bin TL sermaye beyan edildi. Buna ek olarak ithal edilecek ürünlerin maliyeti ise 168 bin 407 TL olacak. Firma, sigorta pirimi işveren hissesinden 7 yıl, vergi indirimi yüzde 80, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası ve faiz desteği talep ediyor.

KORONAVİRÜS SONRASI

Koronavirüs pandemisi sonrası en çok ihtiyaç duyulan ürün maske olmuştu. Belediyeler ve birçok kurum maske üretimi yapmıştı. Özel sektör, kamunun bu durumu sürdüremeyeceğini öngörerek cerrahi ürün üretimi için yatırım yapıyor. Bu kapsamda Kocaeli ve Marmara Bölgesi’ndeki diğer illere benzer faaliyetlerde bulunacak fabrikalar kuruluyor. Sebahattin AYDIN