Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yıldız Sunta konkordatosunda alacaklılar için haber var

Türkiye’nin en büyük fabrikalarından biri olan Yıldız Sunta MDF Orman Ürünleri Sanayi Tesisleri İthalat İhracat Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin konkordato sürecine ilişkin yeni kararlar açıklandı. Yıldız Sunta konkordatosuna ilişkin yeni bilgiler için haberimize göz atabilirsiniz.

Türkiye’nin en büyük fabrikalarından

Sebahattin AydınYıldız Sunta MDF Orman Ürünleri Sanayi Tesisleri İthalat İhracat Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin konkordato davasında şirket hakkında 18/02/2021 itibariyle konkordato kapsamında davacı hakkındaki kesin mühletin 75 gün süre ile uzatılmasına karar verildi. Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nden yapılan açıklamada işçiler ve alacaklılar için de bilgi verildi.

YASAKLAR SIRALANDI

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Davacının, mahkememizin izni dışında kesin mühletin 7226 sayılı kanunun geçici 1/b fıkraısna göre uzatılma kararı verildiği tarihten itibaren rehin tesisi işlemi yapmasının, kefil olmasının, taşınmaz ve işletmenin devamlı tesisatını kısmen dahi olsa devretmesinin, üzerlerinde takyidat işlemleri yapmasının ve ivazsız tasarruflarda bulunmasının yasaklanmasına, aksi takdirde bu işlemlerin hükümsüz olduğuna, davacının bu hükme ya da komiserin ihtarlarına aykırı davranışı halinde mahkememizce borçlunun malları üzerinde tasarruf yetkisinin kaldırılabileceği veya 292. madde kapsamında mühletin kaldırılarak konkordato talebinin reddine ve borçlunun iflasına karar verilebileceğine,

HACİZ YOLUYLA TAKİP

Kesin mühletin 7226 sayılı kanunun geçici 1/b fıkraısna göre uzatılma süresi içinde borçlu aleyhine 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanuna göre yapılan takipler de dahil olmak üzere hiçbir takip yapılmamasına ve evvelce başlamış takiplerin durdurulmasına, ihtiyatî tedbir ve ihtiyatî haciz kararlarının uygulanmamasına. 206. maddenin birinci sırasında yazılı imtiyazlı alacaklar için haciz yoluyla takip yapılabileceğinden, 206. maddenin 1. sırasında yazılı imtiyazlı alacaklar için haciz yoluyla yapılan takiplerin bu hükmün dışında bırakılmasına.

REHİNLİ MALIN SATIŞI YOK

Kesin mühletin 7226 sayılı kanunun geçici 1/b fıkrasına göre uzatılma süresince rehinle temin edilmiş alacaklar nedeniyle rehnin paraya çevrilmesi yoluyla takip başlatılabileceği veya başlamış olan takiplere devam edilebileceğinden takip yapılamaması veya takiplerin durdurulmasına ilişkin tedbirin rehinli alacaklar yönünden uygulanmamasına, ancak rehinli alacaklar nedeniyle rehnin paraya çevrilmesi yoluyla yapılmış veya yapılacak takiplerde muhafaza tedbirleri alınmamasına ve rehinli malın satışına ilişkin işlemlerin yapılmamasına, muhafaza ve satışa ilişkin işlemlerin durdurulmasına, Davacı şirketin üçüncü kişiler nezdinde bulunan alacaklarının haciz, muhafaza ve tahsil edilmesinin ve İİK 89/1 haciz ihbarnamesi gönderilmesinin önlenmesine.

İŞÇİLER VE ALACAKLILAR İÇİN AÇIKLAMA

Konkordato komiser raporunda ödenmeyen işçi alacakları olarak gösterilen 315.857,30-TL için İİK 305. maddesi gereğince 350.000,00-TL teminatlandırılmasına. Konkordato komiser heyetine çekişmeli alacaklar ile ilgili karar duruşmasına yakın bir tarih itibariyle hesaplama yaptırılarak teminat hususunun bu aşamadan sonra değerlendirilmesine. Konkordato Komiser heyetine karar dıuruşmasına yakın bir tarih itibariyle şirkete ait rayiç değerlerinin ve stok durumlarının bilirkişi marifetiyle tespit ettirilerek rapor sunulmasına.” kararları verildi. Yıldız Sunta konkordatosuna dair haberleri internet sitemizden takip edebilirsiniz.