Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yüzde 102 zam alan işçilerin elektriğini kestiler!

Elimsan fabrikasında geçtiğimiz hafta işçiler yüzde 102 oranında zam aldı. Bugün sabah saatlerinde ise SEDAŞ biriken borçları nedeniyle Elimsan’a ekip gönderdi. Elimsan fabrikasının elektriğini kesen, ekipler daha sonra fabrikadan ayrıldı.

Elimsan fabrikasında geçtiğimiz hafta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Darıca Belediyesi'nde Ak Parti torpiliyle işe alınan isimleri tek tek açıkladı.Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde uzun yıllardır iflas eşiğinde olan ve işçilerin icra yapılmaması için kendini fabrikaya kapattığı Elimsan, konkordato ilan ederek iflastan kurtulmuştu. Üretim yaparak fabrikanın borçlarını ödemeye çalışan Elimsan işçilerinin mücadelesi uzun süre konuşulmuş, gündem yaratmıştı. DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası’nın örgütlüğü olduğu Elimsan fabrikasında geçtiğimiz hafta işçiler yüzde 102 oranında zam aldı. Fabrikada en düşük işçi maaşı 7 bin 251 liraya yükseldi.

FABRİKANIN BORÇLARINNDAN DOLAYI

Ancak işçilerin bu zam sevinci fazla uzun sürmedi. Kocaeli ve bölge illerinin elektrik dağıtım işini üstlenen firma olan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. bugün sabah saatlerinde biriken borçları nedeniyle Elimsan’a ekip gönderdi. Elimsan fabrikasının elektriğini kesen, elektrik saatlerini de mühürleyen ekipler daha sonra fabrikadan ayrıldı. Elimsan’ın net elektrik borcu bilinmiyor. Fabrika yöneticileri şu saatlerde söz konusu borçlar ve yapılandırma süreciyle ilgili olarak SEDAŞ’la iletişim halinde.

İŞÇİLER TEDİRGİN

Öte yandan söz konusu elektrik kesintisi nedeniyle üretim yapayan Elimsan işçileri tedirgin bir bekleyiş içinde. Uzun süre üretime ara vermek zorunda kalan ve zor zamanlar yaşayan işçiler yeniden o eski günlere dönmek istemiyor. SEDAŞ’ın borçların ödenmesi için inisiyatif kullanmasını isteyen işçiler, bu soğuk kış günlerinde ısıtıcıların dahi çalışmadığı fabrikada kaderlerine terk edilmek istemiyor.