Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

1 Mayıs için Kent Meydanı talebine kaymakamlıktan ret!

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Kent Meydanı talebini İzmit Kaymakamlığı ‘belirlenmiş miting alanı olmadığı’ gerekçesiyle reddetti. Bağımsız Kocaeli’ye konuşan Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş, “Bu temel hakkımız. Sesimizin kısılmasına müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

DİSK, KESK, TMMOB ve
Nazim Ozgun Erbulan 1

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Kocaeli Şube temsilcileri geçtiğimiz gün Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube binasında bir araya geldi. Temsilciler, bu yıl kutlanacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için İzmit Kaymakamlığı’ndan Kent Meydanı’nı talep ettiklerini açıkladı.

MERKEZ BANKASINDAN KENT MEYDANI’NA YÜRÜYÜŞ

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından yapılan ortak açıklamada, “Kocaeli’de 1 Mayıs Miting resmi başvurumuzu bu yıl, Merkez Bankası önünde saat 12:00’de toplanma ve buradan yürüyüşle İzmit Kent Meydanı’na olacak şekilde yapmış bulunmaktayız. Başvurumuza istinaden İzmit Kaymakamı Sn. Yusuf Ziya Çelikkaya’yı tertip komitesi olarak ziyaret etmiş ve Kent meydanına dönük talebimizi gerekçeleri ile iletmiş bulunmaktayız” ifadelerine yer verildi.

GEREKÇE: MİTİNG ALANI DEĞİL

İzmit Kaymakamlığı, sendikaların talebini reddetti. Kaymakamlık, Kent Meydanı’nın belirlenmiş miting alanı olmadığını gerekçe gösterirken Bağımsız Kocaeli’ye konuşan Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş, “Sesimizin kısılmasına müsaade etmeyeceğiz” diyerek şu ifadeleri kullandı; “Gerekçe olarak, o alanın belirlenmiş miting alanı olmadığı ifade edilmiş. Oysa bu bir temel anayasal hak. İdare ancak güvenlik önlemlerini almasının mümkün olamayacağı yerleri uygun görmeyebilir. Öyle yeri de zaten bizler talep etmeyiz.

“MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Oysa Kent Meydanı şehrin her anlamı ile en uygun yeri. Bizler disiplinli, coşkulu şekilde emekten yana taleplerimizi resmi bayramımızda Kent Meydanı’nda halkımız ile paylaşmak istiyoruz. Bu temel hakkımız. Sesimizin kısılmasına müsaade etmeyeceğiz.”