Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

10 yıldır öğrencisi olmayan fakülteye para ödüyorlar!

Kocaeli Üniversitesi’nin 2010 yılından bu yana öğrencisi olmayan Kandıra Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun cari giderlerini ödediği ortaya çıktı.

Kocaeli Üniversitesi’nin 2010 yılından

Ugur ENC minSayıştay denetçileri Kocaeli Üniversitesi’nde büyük bir yanlışı ortaya çıkardı. Denetçiler 2019 yılı raporunda üniversite bünyesindeki bazı birimlerin öğrencisi olmaması sebebiyle atıl durumda olduğunu açıkladı. 2010 yılından bu yana öğrencisi olmayan Kandıra Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun cari giderlerinin ödendiğini belirten denetçiler üniversite kaynaklarının ekonomik ve verimli kullanılmadığını belirtti.

FİİLEN EĞİTİME BAŞLAYAMADI

Raporda şu ifadeler yer aldı: “Üniversite bünyesindeki Ulaştırma Yüksekokulu ile Kandıra Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun öğrencisinin bulunmadığı, lisans eğitiminin yapılmadığı tespit edilmiştir. Kandra Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun 2010 yılından bu yana öğrencisi olmamış ve fiilen eğitime başlayamamıştır.

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALI

İhtiyaçlar gözetilmeden fakülte açılması, fiilen atıl duruma gelen fakültenin kapatılmaması ve cari giderlerinin ödenmesine devam edilmesi, kamu kaynaklarının ekonomik ve verimli kullanılmamasına yol açmaktadır. Yukarıda yer alan mevzuat hükümleri ve açıklamalar doğrultusunda, ihtiyaçlar ve mevcut koşullar gözetilerek kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılması ve gerekli önlemlerin alınması açısından mevcut durumun Yükseköğretim Kurulu’na da sunularak değerlendirilmesinin uygun olacağı düşünülmektedir.”