Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

140journos’tan “Yine mi kader?” başlıklı deprem belgeseli

Son yıllarda çektikleri etkili belgesellerle sık sık gündeme gelen 140journos ekibi, yeni bir deprem belgeseli çekti. Bu belgesel “Yine mi kader?” başlığıyla yayımlandı.

Son yıllarda çektikleri etkili

Sebahattin Aydın17 Ağustos 1999 Depreminin üzerinden 23 yıl geçti. Buna rağmen Kocaeli’de hala hasarlı binlerce yapı var. Deprem fonları, yollara harcandı. İnşaatlara alan açıldı. İnşaat sektörü lokomotif yapıldı ancak sektör gerilemeye çökmeye başladı.

7.2 VE ÜZERİ!

İstanbul depreminin Doğu Marmara’yı etkileyeceği ve bu depremin 7.2 ve üzeri olması bekleniyor. 140journos ekibi, yeni bir deprem belgeseli çekerek AK Parti hükümetinin liyakatsız yönetimler ve bilimden uzak tavırla başta İstanbul ve çevre illeri nasıl riske attığı bu belgeselde işlendi.

“PROFESÖR SON KEZ UYARIYOR”

Ekip, belgeseli, “Bir gece ansızın hayatı altüst eden bir zelzele. Toplumun travmaları üstünde tepinerek inşa edilen bir şehir. Böylesine gerçek bir gündemde bile bir araya gelemeyen bir toplum. Profesör, anladığımız dilden son kez uyarıyor. Kader, yine ağlarını örüyor.” İfadeleriyle sundu.

İŞTE O BELGESEL