Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

15 Temmuz Anıtı çürüdü

15 Temmuz hain darbe 

15 Temmuz hain darbe  girişiminin ardından dönemin İzmit Belediye başkanı Nevzat Doğan’ın talimatıyla Cumhuriyet Parkı’na bir şehitler anıtı dikildi. 15 Temmuz şehitlerine ithaf edilen bu anıt ekullanılan malzeme nedeniyle pas tuttu. Paslanan bir demir yığınından ibaret olan bu anıt için bir onarım ve bakım beklentisi vardı. Ancak bu beklenti 15 Temmuz’un 4’üncü yılında da karşılanmadı.

izmit 15 temmuz anıt bakımsız

HEYKEL BİR GECEDE KALDIRILMIŞTI

İzmit’in en işlek yerinde bir demir yığınından farkı olmayan anıt için ne zaman adım atılacağı merak ediliyor. Bilindiği gibi Doğan döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın heykeli yapılmıştı. Bu heykel Erdoğan’a benzemediği için ulusal gündeme düşmüş, rölyef bir gecede kaldırılmıştı.

izmit 15 temmuz anıtı

2017 YILINDA AÇILDI 10 METRE 20 TON

Ancak Cumhuriyet Parkı’nda kimsenin anıt olduğunu bilmediği paslı demir yığını kaderine terk edildi. Anıt, darbe girişiminden bir yıl sonra 15 Temmuz 2017 yılında açılmıştı. 10 metre yüksekliğinde, 20 ton ağırlığındaki anıt birbirine kenetlenen insanları tasvir ederken, insan siluetleri üzerinde ay yıldız bulunuyor. Ancak bu detaylar fark edilmiyor.

15 TEMMUZ ANITI
Anıtın açılışı böyle yapılmıştı.