Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

16 Ocak Basın Onur Günü kutlandı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Ocak 1923 tarihinde İzmit’te Kasr-ı Hümayun’da düzenlediği, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geleceğine yönelik hedeflerini anlatıp, yol haritasını çizdiği tarihi Basın Toplantısının 101. Yıl Dönümü Kasr-ı Hümayun’da kutlandı.  

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa

Törene; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, belediye ve siyasi partilerin il başkanları, daire müdürleri, Küresel Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, 34 ilden gelen gazeteciler cemiyet başkanları, programın onur konuğu olan Gazeteci- Haber Sunucusu Cem Öğretir, STK temsilcileri, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri ve gazeteciler katıldı.

KONUŞMALAR YAPILDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda sunuculuğu yapan TRT Muhabiri Halit Yılmaz’ın katılımcılara teşekkür konuşması ile devam etti. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 tarihindeki ilimizi ziyaretleri ile yapılan toplantılara ait görüntülerinde içinde bulunduğu video gösterimi izlendi. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, Küresel Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı ve protokol üyeleri günün önemini belirtir birer konuşma yaptılar.

VALİ KONUŞTU

16 Ocak Basın Onur Günü’ne ilişkin konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Vali Seddar Yavuz, yapmış olduğu konuşmalarında: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kasr-ı Hümayun’da  düzenlediği Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geleceğine yönelik hedeflerini anlatıp, yol haritasını çizdiği, Türk basın tarihinde yeri ve önemi tartışılamayacak olan 16 Ocak Basın Onur Gününüzü kutluyorum. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere toplantıya katılan Dr. Adnan Adıvar’ı, Velit Ebuzziya’yı, Ahmet Emin’i, Falih Rıfkı Atay’ı, Suphi Nuri İleri’yi, Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nu, İsmail Müştak Mayakom’u, Halide Edip Adıvar’ı, Hilal-i Ahmer Başkanı Hamit Bey ile İleri Gazetesinin İzmit muhabiri Hakkı Kılıçoğlu’nu   rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum” dedi.

PLAKETLER VERİLDİ

KOGACE Başkanı Cemal Kaplan’ın programın onur konuğu olan Gazeteci Haber Sunucusu Cem Öğretir’e katılımlarından dolayı teşekkür edip, Plaket vermesine müteakip, Vali Seddar Yavuz, protokol üyeleri ve katılımcılar ile birlikte temsili olarak Kasr-ı Hümayun’da hazırlanan masada bir araya gelerek günün anısına fotoğraf çekildiler.

6 Ocak Basin Onur Gunu kutlandi 6 Ocak Basin Onur Gunu kutlandi1 6 Ocak Basin Onur Gunu kutlandi2