Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2 günlük yağış da barajlara yaramadı!

Kocaeli’de beklenen yoğun yağışlar sadece 2 gün sürdü. Barajlara pek bir faydası olmayan yağışlar sonrasında Yuvacık Barajı’ndaki yüzde 14’lük seviye değişmedi.

Kocaeli'de beklenen yoğun yağışlar

Uğur EnçBir süredir sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Bu sebeple kuraklık tehlikesi ile karşı karşıyayız. Kocaeli hava durumu neredeyse her gün güneşli idi. Yağış olmadığı için Yuvacık Barajı’nın su seviyesi yüzde 14’e kadar düşmüştü. Hafta başında Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağmur müjdesini verdi. Ancak beklenen yağışlar sadece 2 gün sürdü.

FAYDASI OLMADI

Bütün bir haftayı yağışlı, cuma günü itibariyle ise yoğun karlı gösteren hava durumu raporları yanılttı. Kocaeli’de yağmur sadece 2 gün sürdü. Bugün yine güneş açtı, hava sıcaklığı ise mevsim normallerinin 10 derece üzerinde seyrediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSU’dan alınan bilgilere göre 2 günlük yağışların barajlara faydası olmadı.

NAMAZGAH YÜKSELİYOR

Özellikle Yuvacık Barajı’nda su seviyesi hiç değişmedi. Halen yüzde 14 seviyesinde olan baraj su seviyesi tehlike vermeye devam ediyor. Kocaeli’nin Kandıra hariç bütün su ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesi vatandaşı tedirgin ediyor. Öte yandan Namazgah Barajı’nda az da olsa seviye yükseliyor. Geçtiğimiz hafta yüzde 64 olan su seviyesi yeni haftaya yüzde 68 ile başladı.