Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2 yılda araçlardan 123 milyon tasarruf!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet 27 milyon lira kredi çekerek satın aldıkları 71 araç ile 2 yıl 123 milyon lira tasarruf yaptıklarını açıkladı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

Uğur Ençİzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet 5 Temmuz Salı günü gerçekleştirilen meclis toplantısında yaşananlarla ilgili bugün bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda araç kiralama ve satın alma konusuyla ilgili çıkan tartışmalarla ilgili konuşan Hürriyet şu ifadelere yer verdi: “Seçimden sonra kentin lehine bir iş olduğunda evet diyeceklerini söylemişlerdi. Ancak bugüne kadar halkın yararına hiçbir hizmetimize ‘evet’ oyu verdiklerini görmedik. Bu meclisteki bir diğer konumuz araç satın alınmasıyla ilgili kredi talebimizdi. Biliyorsunuz 2 seneden beridir bu belediyenin kullandığı araçları satın alabilmek için çok uğraşıyoruz. 2 sene önce de çok uğraştık.

ÖĞRENCİYE ANLATIR GİBİ ANLATTIM

İşin özü şu biz 2 yıl önce dedik ki makam aracı değil, bu belediyenin kamu hizmetlerini sunabilmesi için iş makineleri, hizmet araçları, taşıma araçları neyi varsa kiralamak yerine satın alalım diye yola çıktık. Ben öğrenciye anlatır gibi anlattım. Kiralamalarda çok ciddi bir rant olduğunu ifade ettim. Ak Parti belediyeleri ile birlikte bu kiralama işi gündeme gelmiştir. Yaptıkları bir kanuni değişiklikle kamu hizmetini gören araçlar kiralanmaya başlamıştır. Biz 2 yıl önce dedik ki 55 milyon lira kredi çekersek araçlarımızı satın alabiliyoruz. Reddettiler. Veto ettik geri gönderdik. Tartıştılar. 55 milyon lirayı alamadık ama 27 milyon lira kredi yetkisini vatandaşımızın da desteği ile birlikte aldık. O para ile 71 adet hizmet aracı satın aldık. Bu araçların sadece değeri şu anda 70-80 milyon lira.

ORTADA ÇOK BÜYÜK BİR TASARRUF VAR

3 yıldır aylık 1 milyon lira kredi ödüyoruz. Mart ayında bitecek ve belediyemiz bir mal sahibi olacak. Bu araçları en az 10 yıl süreyle kiralamadan kullandığımızı düşününce 10 yıllık kira masrafından da kar edeceğiz. Ortada çok büyük bir tasarruf var. Azından bile hesaplasak sadece 71 araçla 27 milyonluk kredi ile 2 yılda en az 123 milyon lira civarında tasarruf yaptık. Milletin parası bu. Eğer satın almasaydık bu para dışarıya, şirketlere ödenmiş olacaktı. 27 milyonda yaptığımız tasarruf bu ise bir de 55 milyon lira yetki vermiş olsalardı ne kadar tasarruf yapacağımızı siz düşünün.”