Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2013’te inşa edilen Sirkeciler Konağı tadilata alındı

İzmit Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün hizmet verdiği tarihi Sirkeciler Konağı inşa edildikten 8 yıl sonra dökülmeye başladı. Ak Partili yönetimin rekonstrüksiyon ile yeniden inşa ettiği binayı kalitesiz dış cephe kullanımı nedeniyle CHP’li yönetim tadilata aldı.

İzmit Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 1870 yılında inşa edilen Sirkeciler Konağı 2012 yılına kadar güçlükle ayakta kaldı. 2012 yılında çıkan büyük bir yangınla küle dönen bina Ak Partili İzmit Belediyesi tarafından rekonstrüksiyon projesiyle yeniden inşa edildi. 2013 yılında açılışı yapılan Sirkeciler Konağı 6 yıl boyunca İZMEK olarak kursiyerlere hizmet verdikten sonra 2019 seçimlerinin ardından göreve gelen CHP’li yönetim tarafından Kültür Müdürlüğü olarak kullanılmaya başlandı.

8 YILDA DIŞ CEPHESİ DÖKÜLDÜ

İzmit Belediyesi’nin aracı olmasıyla TOKİ tarafından inşaatı 550 günde tamamlanan ve o dönem 448 bin liraya mal olan Sirkeciler Konağı aradan geçen sadece 8 yılda büyük hasar aldı. Dış cephesi büyük ölçüde dökülen, kalitesiz malzemelerin kullanıldığı Sirkeciler Konağı harabe bir hal alınca İzmit Belediyesi’nin CHP’li yönetimi kolları sıvadı. Belediye söz konusu konağın dış cephesinde tadilat çalışması başlattı. Binanın sadece 8 yılda dış cephesinin dökülmesi yapılan işin kalitesizliğini gözler önüne sererken bugünlerde devam eden tadilatın Sirkeciler Konağı için kalıcı bir çözüm olup olmayacağı merak ediliyor.