Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

25 yıl önce temeli atıldı… Erdoğan “Biz yaptık” dedi..!

Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘10 yılda neler yaptık’ başlığı ile bir liste yayınladı. O listede 1994’te temeli atılan, 1999’da inşaatı tamamlanan Cengiz Topel Havalimanı’nın da yer alması şaşkınlık yarattı.

Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı

UgYur ENCY min 49Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün sosyal medya sitesi Twitter üzerinde yer alan resmi hesabından 10 yılda neler yaptık’ başlığı ile bir liste yayınladı. Söz konusu listede “Havalimanları” başlığı altında Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’nın da yer alması şaşkınlık yarattı. Söz konusu havalimanın ihalesi 1994 yılında DLH tarafından yapıldı. 1995 yılında inşaatın temeli atıldı. 1999 yılında tamamlandı. 17 Ağustos 1999 depreminde terminal, apron ve pistte meydana gelen hasarlardan dolayı açılışı yapılamadı.
25 yYl oYnce temeli atYldYY ErdogYan YBiz yaptYkY dedi. min
1999’DAN BERİ KULLANILIYOR
Deprem sonrasında lojistik ve dağıtım hizmetleri için kullanılan Cengiz Topel Havalimanı 11 yıl eksiklerin giderilmesini bekledikten sonra 2011 yılında yeniden ihale kapsamında inşaatı tamamlanıp 02.11.2011 tarihinde ilk seferini Kocaeli – Trabzon uçuşu ile gerçekleştirmiş ve sivil havacılığa açıldı. Söz konusu havalimanı 2011 yılına kadar askeri havalimanı olarak kullanıldı. 1999’dan itibaren aralıksız bütün askeri uçaklar bu havalimanına indi. Dönemin ABD Başkanı Bill Clinton dahi bu havalimanını kullandı. Vatandaş merak ediyor, 1999’dan beri kullanılan bu havalimanını kim yaptı? AKP iktidarı ve Recep Tayyip Erdoğan mı?

RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN PAYLAŞIMI
25 yYl oYnce temeli atYldYY ErdogYan YBiz yaptYkY dedi. 3 min
CENGİZ TOPEL TARİHİ
25 yYl oYnce temeli atYldYY ErdogYan YBiz yaptYkY dedi. 5 min

HAVALİMANINIDAN BİR GÖRSEL
25 yYl oYnce temeli atYldYY ErdogYan YBiz yaptYkY dedi. 2 min