Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

262 Towers’a yönetim kayyumu atandı!

Kocaeli’nin en büyük projelerinden

SEBO min 22Kocaeli’nin en büyük projelerinden biri olarak sunulan 262 Towers Arap işadamı Muhammed Al Kattan ile Türk ortağı Burçin Şahin tarafından inşa ediliyordu. Burçin Şahin proje başladıktan bir süre sonra Arap işadamı Muhammed Al Kattan tarafından projeden çıkarıldı. Al Kattan imzalı bir açıklama yayınlandı. Söz konusu açıklamada Burçin Şahin’in milyonlarca liralık bir dolandırıcılığa karıştığı iddia edildi. Al Kattan açıklamasında, “Dolandırıldım” dedi. Muhammed Al Kattan’ın açıklamasını servis eden isim Ahmet Özdemir’di. Ahmet Özdemir hem Öztürk Holding’in hem de Muhammed Al Kattan’ın danışmanlığını yapıyordu.

b9a9ac43 cabf 4f25 9815 e2656e8f46ba

PROJENİN BAŞINA OĞLUNU KOYDU

Burçin Şahin projeden ayrıldıktan sonra Muhammed Al Kattan kendisine ortak olarak Öztürk Holding’i tercih etti. Öztürk Group’un dünya genelinde ve özellikle Afrika ülkelerinde pek çok önemli projeye imza attığı söyleniyordu. Ancak bu projelerle ilgili elle tutulur hiçbir bilgi yoktu. Öztürk Holding’in ortaklığı sonrasında inşaatta hiçbir ilerleme kaydedilmedi. Muhammed Al Kattan Öztürk Holding’i de ortaklıktan çıkarmak istedi. Projenin başına oğlu Abdulhamid Al Kattan’ı koydu. Oğul Al Kattan Öztürk Holding’le ilgili önemli iddialar ortaya attı, davalık olduklarını anlattı. Brezilya Devlet Tahvilleri ile projeye ortak olan Öztürk Holding’in tahvillerinin sahte olduğu Al Kattan cephesi tarafından ortaya atıldı.

325149 0İSTİNAF KARARINI VERDİ

Konu adli makamlara taşındı.Mahkeme, devlet tahvillerinin gerçekliğini Brezilya konsolosluğundan araştırdı. Tahvillerin gerçek olduğu ortaya çıktı. Ancak Brezilya hükümeti tahvillerinden sahte olduğunu açıkladı.Dava süreci devam etti. Bu sırada 262 Towers’a denetim kayyumu atandı. Öztürk Holding şirketin yarısına ortak olduğunu iddia ediyordu. Muhammed Al Kattan ise hiçbir ödeme almadığı için ortaklığın bitmesini talep ediyordu. Önemli bir iddia kent kulislerinde dolaşmaya başladı. Öztürk Holding 262 Towers’ı kendi üzerine geçirmiş, her türlü yetkiyi kendinde toplamıştı. Muhammed Al Kattan’ın avukatları 262 Towers projesi için dava sürecinde yönetim kayyumu atanmasını talep etti. Bu kabul gördü. Son olarak dün istinaf mahkemesi nihai kararı verdi ve projeye yönetim kayyumu atadı.

YÖNETİM YETKİSİ GİTTİ

13 Temmuz’da Kocaeli 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde Al Kattan ve Öztürk Holding arasındaki davanın görülmesine devam edilecek. Önümüzdeki duruşmadı Öztürk Holding’in tanığı dinlenecek. Ancak yönetim yetkisi elinden alınan Öztürk Holding’in dava sürecinden sonra projeden çıkarılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Dava süresi boyunca yönetim kayyumu 262 Towers projesinden sorumlu olacak. Projede bir ilerleme olacak mı? İnşaat yeniden başlayacak mı merak konusu.

Muhammed Al KattanÖZDEMİR ‘YÜZDE 50 ORTAĞIZ’ DEMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Ahmet Özdemir konuyla ilgili bir açıklama yapmış, kanuni olarak projenin yüzde 50 ortağı olduklarını ve projenin ortada kalmaması için çalıştıklarını söylemişti. Muhammed Al Kattan’la herhangi bir problemleri olmadığını da ifade eden Özdemir, “Muhammed Al Kattan’ın başımızın üstünde yeri var. Bizim yüzde 50 ortağımızdır” demişti. Özdemir, ayrıca projede inşa çalışmalarının yaklaşık 1 yıl önce başlayacağını da söylemiş ancak bu çalışmalar başlamamıştı.