Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

262 Towers’ta kavga!

Kocaeli’nin en talihsiz projelerinden

Uğur ENÇ minKocaeli’nin en talihsiz projelerinden biri 262 Towers oldu. Arap iş adamı Muhammed Al Kattan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden satın aldığı arazi sonrasında eski belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na kabe örtüsü hediye ederek gündem olmuştu. Bir anda Al Kattan’ın yıldızı parladı. Derken milyonlarca liralık projede Burçin Şahin’le ortak oldu. Hiçbir büyük projesi bulunmayan Burçin Şahin bu dev projenin altından kalkamadı.

ŞAHİN GİTTİ ÖZTÜRK GELDİ

Bir süre sonra Muhammed Al Kattan imzalı bir açıklama gazetelere servis edildi. Al Kattan açıklamasında Burçin Şahin tarafından milyonlarca lira dolandırıldığını iddia ediyordu. Açıklamayı gazetelere ileten Ahmet Özdemir’di. Al Kattan’ın ve aynı zaman Öztürk Holding’in danışmanıydı. Kısa bir süre sonra Öztürk Holding’in projeye ortak olduğu açıklandı. Açıklamalara göre Öztürk Holding yurtdışında büyük işler yapan firmaydı. Ancak bu projeleri gören bilen yoktu.

ÖZTÜRK İLE MAHKEMELİK

Bir süre daha inşaat çalışmaları ilerlemedi. İzmit Belediyesi inşaatı mühürledi. Öztürk Holding ile Muhammed Al Kattan arasında sorunlar ortaya çıktı. Al Kattan, Öztürk Holding’in 1 milyar 200 milyon lira karşılığındaki Brezilya tahvillerinin sahte olduğu belirterek mahkemeye başvurdu. Mahkeme hala sürüyor. Son olarak geçtiğimiz hafta istinaf Öztürk Holding’in elinde bulunan yönetim yetkisini askıya alarak 262 Towers projesi için yönetim kayyumu atadı. Bu atama sonrasında bugün şoke eden bir gelişme yaşandı.

MÜHRÜ SÖKTÜ

Muhammed Al Kattan’ın oğlu Abdulhamid Al Kattan inşaata giderek mührü söktü. Bir hurdacı ile anlaşan Al Kattan inşaat alanında bir taşeron firmanın iş ekipmanlarını satmak istedi. Bu sırada İstanbul’da olan taşeron firmanın sahibi olayı haber aldı ve kentimize geldi. Al Kattan “sattım”, taşeron firma “sattırmam”, hurdacı “parasını verdim” diyerek tartışmaya başladı. Olaya polisler müdahale etti. Taraflar karakolluk oldu. Ultra zengin olarak tanıtılan ve bir dönem yerel basın tarafından hem kendisi hem de Türk ortağı Burçin Şahin sürekli pohpohlanan Al Kattan ne oldu da taşeron firmanın ürünlerini yasadışı olarak satacak kadar paraya muhtaç oldu merak konusu.