Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

3 yıl önce bugün: İzmit sokak köpeklerini öldürdü, vatandaşına küstü, basit bir sorun dağ gibi büyüdü

3 sene önce bir İzmit Belediyesi personelinin beceriksizliği yaşanmamış olsaydı, 3 sene önce yaşanan olaya gelen tepkileri karşılayabilecek olgunlukta bir belediye yönetimi olsaydı, İzmit Belediyesi halkına küsmeyip adeta öç alır gibi sokak köpeklerinden elini ayağını çekmesiydi İzmit bugün sokak köpeği sorunu nedir bilmeyecekti. Şimdi her sokakta çeteleşmiş 5’li 10’lu gruplarla gezen sokak köpekleri var.

3 sene önce bir

Yerel yönetimlerde özellikle ilçe belediyelerinde vatandaşın beklentisi büyük projelerden ziyade hali hazırda var olan hizmetlerin aksamadan işlemesidir.

Çöpler toplansın, sokaklar temizlensin, belediye tesisleri aksamadan hizmet versin, ulaşımda sıkıntılar yaşanmasın, yollar ve kaldırımlar bozuk olmasın yeter.

Vatandaş bir de sokak hayvanlarının kontrol altında olmasını ister.

Özellikle çeteleşen sokak köpeklerinin kendi yaşam alanlarını işgal etmesini, korku ve terör yaşatmasını, saldırmasını, yaralamasını ve hatta bazen yaşam hakkının elinden alınmasını istemez.

Yukarıda saydığımız hizmetleri sorunsuz yerine getiren belediye çok başarılı olarak algılanmasa da başarısız olmadığını herkes bilir.

*

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde görev yapan ilçe belediyesi günümüzden tam 3 yıl önce bugün büyük bir yanlışa imza attı ve bu yanlışı katlayarak büyüttü.

CHP’li İzmit Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekipleri 11 Aralık 2020 tarihinde İzmit’in Yahya Kaptan Mahallesi’nde sokak köpeklerini toplamak için çalışma başlattı.

Yasal mevzuat gereği ilçe belediyesi sokak köpeklerini toplayacak, Kandıra yolu üzerinde yer alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan barınağına götürecekti.

Ancak müdürlük personeli uyuşturucu iğnelerin dozunu yanlış ayarladı.

Yüksek dozda uyuşturucu verilen 3 sokak köpeği öldü.

Sokak köpeklerinin belediye tarafından uyuşturucu iğnelerle öldürülmesi kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

*

İzmit Belediyesi’nin hatalar zinciri tam da burada başladı.

11 Aralık 2020’de adeta kent halkına küsen belediye yönetimi önce veteriner müdürlüğünün işlerini askıya aldı, ardından sokak köpekleriyle ilgili hiçbir adım atmadı.

Aradan geçen 3 yıl içerisinde İzmit ilçesindeki sokak köpeği nüfusu önlenemez bir şekilde arttı.

Her mahallede ve sokakta 5’er 10’ar köpekten oluşan köpek çeteleri türedi.

Sokak köpeklerinden korkan vatandaşlar bu durumu belediyeye defalarca iletti ancak 3 köpeğin ölümü sonrasında gelen tepkilerin öcü alınıyordu sanki.

Köpek korkusundan sonra geceleri uluyan, havlayan ve vatandaşların uyutmayan huzursuz hayvanların sesleri başladı.

Daha sonra sokak köpeklerinin çocuklara, yaşlılara, üniversite öğrencilerine, sabah erken saatte işe giden emekçilere saldırıları başladı.

Bu yıl haziran ayından Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Lokman Emre Yurtsever kendisine saldıran köpeklerden kaçarken düştü ve kafasını betona çarptı.

Yurtsever ağır yaralandı ve uzun süre yoğun bakımda tedavi edildi.

*

Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki sokak köpeği çilesi halen sona ermiş değil.

Pek çok mahalle sakini İzmit Belediyesi’nden ümidini kesmiş durumda.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çağrı merkezi Alo 153’e bırakılan sokak köpeği şikayeti sayısı her geçen gün artıyor.

Ancak büyükşehir belediyesi yetki sınırlarına girmediği için randımanlı bir çalışma sergileyemiyor.

*

Bugün 11 Aralık 2023.

3 sene önce bir ilçe belediyesi personelinin beceriksizliği yaşanmamış olsaydı, 3 sene önce yaşanan olaya gelen tepkileri karşılayabilecek olgunlukta bir ilçe belediye yönetimi olsaydı, ilçe belediyesi halkına küsmeyip adeta öç alır gibi sokak köpeklerinden elini ayağını çekmesiydi İzmit bugün bu sorunları yaşamayacak olacaktı…